Kayserispor 3-0 Galatasaray

Kayserispor 3-0 Galatasaray
Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 3 karşılaşmada 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı, galibiyet elde edemedi.

Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor'a konuk olan Galatasaray, şok bir mağlubiyet aldı. Mame Thiam (2) ve Emrah Başsan'ın golleriyle engel olamayan Fatih Terim yönetimindeki Sarı-Kırmızılı ekip, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. 8 puanda kalan Galatasaray'ın galibiyet hasreti 4 maça çıktı. Hikmet Karaman'lı Kayserispor ise puanını 10'a yükseltti. Kayserispor, 48 yıl sonra Galatasaray'ı evinde yenmeyi başardı.

Kayserispor ile Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında karşı karşıya geldi. Kadir Has Stadyumu'nda oynanan ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdük çaldığı mücadeleyi Kayserispor 3-0 kazandı. Ev sahibinin gollerini 39. dakikada Mame Thiam, 45. dakikada Emrah Başsan ve 53. dakikada penaltıdan yine Mame Thiam kaydetti.

Bu mağlubiyetle Galatasaray'ın ligde deplasmanda 7 maçlık yenilmezlik serisi son buldu.

1973-74 sezonundan sonra ilk kez Galatasaray'ı evinde mağlup eden Kayserispor, lig tarihinde rakibine ilk kez bir maçta 3 gol birden attı.

Bu sonucun ardından Kayserispor puanını 10'a çıkardı. Galatasaray ise 8 puanda kaldı.

Süper Lig'de sezona Giresunspor ve Hatayspor galibiyetleri ile başlayan Galatasaray daha sonra oynadığı maçlarda 3 puan alamadı. Sırasıyla Kasımpaşa ve Trabzonspor ile berabere kalan Aslan, daha sonra da Alanyaspor ve Kayserispor'a mağlup oldu.

Öte yandan Galatasaray'ın başında 408 lig maçına çıkan Fatih Terim, ilk kez üst üste 2 maçı golsüz geçti.

FATİH TERİM'DEN AÇIKLAMA

Süper Lig'deki galibiyet hasreti 4 maça çıkan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Kayserispor maçını, yayıncı kuruluşa değerlendirdi. Eski günlerine ve oynadıkları çok iyi maçlara döneceklerini vurgulayan Terim, ''Altından kalkmasını biliriz, bildik. Eski günlerimize veya oynadığımız çok iyi maçlara döneceğimiz kesin.'' dedi.

'BİZ DOĞRU YOLDAYIZ'

''Karamsarlığa kapılmanın hiçbir manası yok. Futbolda bazen böyle oluyor, istedikleriniz olmuyor. Biz her oyuncunun yapmak istediğini, ne olduğunu bilecek kadar Galatasaraylıyız. Galatasaraylılar bilmelidir ki biz doğru yoldayız. Neticeler yanlış olabilir, bize yardım etmeyebilir. Bunları bir tarafa koyabilecek tecrübeye ve Galatasaraylılığa sahibiz.''

'BİZ BUNLARIN ÜSTESİNDEN GELİRİZ'

''Biz bunları o kadar çok gördük ki kritik zamanlarda... Şimdi çok zaman var, biz bunların üstesinden geliriz. Galatasaraylılar kusura bakmasınlar, bazen böyle üzüyoruz.''

 

Öne Çıkanlar