Çavuşoğlu: İsrail ile ilişkiler yeniden büyükelçi seviyesine çıkarılabilir

Çavuşoğlu: İsrail ile ilişkiler yeniden büyükelçi seviyesine çıkarılabilir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'İsrail ile diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile düzenlediği basın toplantısında İsrail ile ilişkileri büyükelçi seviyesine çıkaracaklarını duyurdu ve "İsrail ile diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" ifadelerini kullandı.

İsraillilere yönelik terör tehdidine de değinen Çavuşoğlu "Bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara, terör saldırılarına hiçbir şekilde izin vermeyiz" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise konuşmasında "İsrail vatandaşlarına saldırıların önlenmesi adına hem Türk istihbarat mensuplarına, polis teşkilatına teşekkür ediyoruz. İran terör saldırısı girişimlerinin arkasındadır" ifadelerini kullandı.

Lapid "Daha fazla Türkiye'nin tadını çıkarmak için kalamıyorum ancak misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Herzog’un geçen yılki Türkiye ziyareti 15 yıl aradan sonra İsrail’den Türkiye’ye yapılan bu düzeydeki ilk ziyaret olmuştu. Herzog’un ziyaretinin İsrail Başbakanı ve Hükümeti tarafından tam olarak desteklendiği açıklanmıştı. Herzog’un bu ziyaretinden hemen önce veya sonra Türkiye-İsrail ilişkilerinin tekrar Büyükelçilik düzeyine çıkarılması bekleniyordu.

 

Öne Çıkanlar