Kılıçdaroğlu: Provokasyonlara hazırlıklı olun

Kılıçdaroğlu: Provokasyonlara hazırlıklı olun
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP İzmir İl Binası'na dönük saldırıyı 'provokasyon' olarak tanımlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına 'provokasyonlara hazırlıklı olma' çağrısında bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Belediye başkanlarından istediğim halkı sükunete davet etmenizdir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine, "Kavgayı değil barışı önceleyen bir anlayışla yaşmak; öfkenin, intikam duygusunun olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Demokrasiyi, insan haklarını, adaleti, hakkı, hukuku savunuyoruz dolayısıyla milletin iradesine her zaman saygılı olduk bundan sonra da saygılı olmaya devam edeceğiz" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya tepki gösterdi.

HDP'YE KAPATMA DAVASI

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak ya da terör örgütleriyle onları bağlantılaştırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey devletin savcısı, hakimi devreye girer ama bu iş bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil. Haksızlık kime yapılırsa yapılsın, kimin için olursa olsun haksızlığa karşı çıkmak insan olarak bizim görevimizdir. Demokrasilerde en büyük hakem halktır, millettir. 

"Belediye başkanlarımıza söyledim; provokasyonlara hazır olun. İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Belediye başkanlarından istediğim halkı sükunete davet etmenizdir."

HDP'YE SALDIRI: GENCER'E 'SAĞLAM' RAPORUNU KİM VERDİ?

İzmir'de HDP İl Binası'na saldıran ve Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'e verilen silah ruhsatına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "İzmir'de cinayeti işleyen kişi silahlı saldırı yapıyor. Bir kişinin silah ruhsatı alabilmesi için tam sağlam raporu alması lazım. Bu kişi 2016 yılından beri psikiyatride tedavi görüyor. Peki buna 'sağlam' raporunu kim verdi? Psikolojik sorunları olan birinin eline silahı nasıl tutuşturuyorsunuz? Herhalde savcılar bunu da inceleyecektir" diye konuştu.

'İLK İŞİMİZ SURİYELİLERİ SURİYE'YE KARDEŞÇE GÖNDERMEK'

Kılıçdaroğlu, Antep'te üç gün süren belediye başkanları toplantısına ilişkin izlenimlerini de paylaştı. Antep'teki mülteci yoğunluğuna ilişkin şu ifadelerini kullandı:

"Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk işimiz Suriyelileri Suriye'ye kardeşçe göndermek olacak. Irkçılık yapmıyorum. Onların evlerini, yollarını, köprü ve hastanelerini yapacağız. Bizim müteahhitlerimiz hepsini yapacak. Kim finanse edecek; Avrupa Birliği. Sen şikayet etmiyor musun göçmenden? O zaman yatırım yapacaksın. Bana söz verdiler. O zaman güle güle diyerek kendi ülkelerine göndereceğiz."

'ERDOĞAN TAYFASI CUMHURİYETTEN İNTİKAM ALMAK İSTİYOR'

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun anonim şirkete dönüştürülmesine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu Erdoğan tayfası cumhuriyetten intikam almak istiyor.  'Ailem pazarlasın' istiyorlar. Paraya, dolarlara doymadınız mı siz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, Kırıkkalelilere seslenerek, "Her seçimde gittiniz oyunuzu verdiniz. Taşeron işçilere kadro vereceklerdi; vermediler. Yine oy verdiniz. İşçileri işten attılar; yine oy verdiniz. Şimdi o fabrikayı alıp satacaklar, 'anonim şirkete dönmesin' diyorsunuz. Bunu istiyorsanız tek adresi var; CHP" diye konuştu.

'BİLİYORUM FEMİNİSTLER KIZACAK AMA...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a soru soramayan gazetecileri sert sözlerle eleştirdi. Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğu sorusunu yineleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Biden ile yaptığı görüşmede "Hamdolsun 24 Nisan gündeme gelmedi" açıklamalarını da hatırlatarak, "Adam gibi cevap ver. Adam gibi cevap vermezsen adam değilsindir. Biliyorum feministler kızacaklar ama ne yapayım bulunduğu pozisyon itibariyle yolsuzluklarla mücadele etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A MÜZİK TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, "Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" ifadelerine ise, "Çifter çifter maaş alan beslemelerin var bundan rahatsız olmuyorsun da müzikten rahatsız oluyorsun. Devleti soyanlardan rahatsız olmuyorsun, müzikten rahatsız oluyorsun. Her ay mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçiden rahatsız olmuyorsun ama müzikten rahatsız oluyorsun. Sanatçılara ve onların örgütlerine görev düşüyor; çıkıp konuşmaları lazım. Eğer korkuya teslim oluyorlarsa onlar zaten sanatçı değildir" sözleriyle yanıt verdi.

BAHÇELİ'YE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Grup toplantısındaki sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bahçeli, 'Kılıçdaroğlu, elini vicdanına koyup söylesin' demiş. Kimin yanındadır? Bölücülüğü mü destekliyor Türkiye'nin mi yanındadır?' diye sormuş. Ben ve arkadaşlarım Türkiye'nin birliğinden ve bütünlüğünden yanayız. Biz şanlı ordumuzun Tank Palet Fabrikası Katar ordusuna peşkeş çekilirken karşı duranlardık sen Katar ordusuna peşkeş çekilmesini alkışlayan kişiydin. Sen söyle; vatanın bütünlüğünden, şanlı ordumuzdan kim yana? Hadi canım geçiniz bunları..."

Öne Çıkanlar