Cinsel saldırı suçundan yargılanan oyuncu Uğur Arda Aydın hapis cezası aldı

Cinsel saldırı suçundan yargılanan oyuncu Uğur Arda Aydın hapis cezası aldı
İBB Şehir Tiyatroları'nda meslektaşları Mana Alkoy ve Nazife Aksoy'a cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan oyuncu Uğur Arda Aydın, 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

İBB Şehir Tiyatroları’nda meslektaşları Mana Alkoy’a 9 yıl önce, Nazife Aksoy’a ise 2 yıl önce cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla mahkemeye çıkan oyuncu Uğur Arda Aydın 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Uğur Arda Aydın ile müştekiler Mana Alkoy ve Nazife Aksoy katıldı. Tarafların avukatları da duruşmaya katıldı.

Müşteki Mana Alkoy, halen şehir tiyatrolarında çalıştığını belirterek, "Büyük bir baskı altında bulunuyorum. Uzun süre işimi kaybetme korkusuyla şikayette bulunmadım. Ayrıca babamı kanserden kaybettim. Şikayetim nedeniyle açılan davanın zamanaşımından düşürülmesini istemiyorum" ifadelerini kullandı.

'NE YAŞADIĞIMI BEN BİLİYORUM'

Müşteki Nazife Aksoy, birçok sıkıntısına rağmen duruşmalara katıldığını ifade ederek, "Hiçbir kadın bu sıkıntıları göze alarak böyle ağır bir şey için buraya gelmek istemez. Bizim de ailemiz var. Ne yaşadığımı ben biliyorum ve bu hiç kolay değil. Bana bunu yaşatan da ne yaşattığını çok iyi biliyor. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

'İSTEĞİ DIŞINDA KİMSEYE DOKUNMADIM'

Müşteki Aksoy ile şikayetçi olduğu olaydan sonra pek çok oyunda birlikte oynadıklarını belirten sanık Uğur Arda Aydın, "Aksoy, oyuna gelmediği için tutulan raporları etkisiz hale getirmek amacıyla hakkımda bu şikayeti yapmıştı. Bir oyuna gelmemenin kurumdaki yaptırımı tiyatrodan atılmaktır. 20 yıldır tiyatrodayım, sayısız oyunda oynadım, yönetmenlik yaptım. Şimdiye kadar hiç kimseye isteği dışında dokunmuşluğum yok" iddiasında bulunarak beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Aydın'ı müşteki Nazife Aksoy'a karşı "cinsel saldırı" suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, 'sanığın yargılama süresindeki davranışları ve fail üzerindeki etkilerini' dikkate alarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi.

Mahkeme, Mana Alkoy'un şikayetinin süresinden sonra yapılmış olması nedeniyle sanığın bu müştekiye yönelik "cinsel saldırı" davasının düşürülmesine hükmetti.

GAZETECİYE TEKME VE OMUZ ATTI

AA'da yer alan habere göre karar sonrası duruşma salonundan hızla çıkan sanık Aydın, kendisini görüntüleyen bir kadın gazeteciye tekme ve omuz atarak adliyeden ayrıldı.

Müşteki kadınlar ise karar sonrası birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Duruşma sonrası kendilerine destek vermek için gelen kadınlar ve avukatlarıyla adliye önünde açıklama yapan Alkoy ve Aksoy, karardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

'İŞYERİNDE TACİZ EYLEMLERİNE DEVAM ETTİ'

Konuşurken sesi titreyen Mana Alkoy, kendisinin 2012'de sanık tarafından tacize maruz bırakıldığını belirterek, 2019'da da Nazife Aksoy'un olayını öğrenince, yalnız olmadığını gördüğünü, sanığın fütursuzca, korkusuzca işyerinde taciz eylemlerine devam ettiğini anladığını söyledi.

Başka kadınların da taciz edilmemesi için Nazife Aksoy'dan güç alarak şikayetçi olmaya karar verdiğini söyleyen Alkoy, "Çünkü artık biliyordum ki şikayetçi olmazsak sanık Uğur Arda Aydın 'Nasılsa bana hiçbir şey olmuyor' diyerek tacizlerine devam edecekti. Bundan sonraki süreçte 107 yıllık saygın bir tiyatro kurumu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının, kurumun adını lekeleyen bu kişi hakkında gerekli adımları atacağına inancım tamdır" dedi.

 

 

Öne Çıkanlar