Çorlu ailelerinden Lütfi Elvan tepkisi

Çorlu ailelerinden Lütfi Elvan tepkisi
Berat Albayrak'ın istifasının ardından Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan'ın Ulaştırma Bakanlığı yaptığını hatırlatan Çorlu aileleri, "Hesap vermek bir yana hepsi terfi etti" dedi.

2018'de 25 kişi hayatını kaybetmesine, 317 kişinin de yaralanmasına neden olan Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybedenlerin aileleri, Berat Albayrak'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan'a tepki gösterdi.

'HESAP VERMEK BİR YANA HEPSİ TERFİ ETTİ'

Çorlu Tren Katliamı Aileleri, Elvan’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde ‘yenileme çalışması’ yaptırdığını öne sürdüğü Trakya Demiryolları hattında 25 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Hesap vermek bir yana şefinden, müdürüne, genel müdür yardımcısından bakanına hepsi terfi etti" dedi.

Kazada, 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel ve oğlunun babasını kaybeden Mısra Öz de, ailelerin paylaşımını alıntılayarak, "İnsanlar öle dursun. Nasıl olsa bu liyakat sistemi ile bir yerlere bakan olunur. Tedbirsizlikten ölür, açlıktan ölür, cinayetten ölür.. Ölür ölür dururuz. Ulaştırma bakar. Ekonomi bakar. Adalet bakar. Bakan ya isimleri anca öyle bakarlar. Trene bakar gibi" diye yazdı.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar