'Covid yüzünden insanların nasıl öldüklerine tanık oldum'

'Covid yüzünden insanların nasıl öldüklerine tanık oldum'
Barış Yarkadaş, gittiği hastanede görevli bir doktor ile görüştü: Herkes pandemi bitmiş gibi yaşıyor. Oysa ki daha da yaygınlaşıyor. Lütfen köşenizden yurttaşlarımızı uyarın.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir yakınını ziyaret etmeye gitti. Orada görevli bir doktor ile görüşen Yarkadaş, doktorun Covid-19'la ilgili yaşadıklarını ve ricasını köşesinden duyurdu.

Yarkadaş, "Gözümün önünde öldüler…" başlıklı bugünkü yazısında, "Geride bıraktığımız günlerde, bir yakınımızın tedavisi dolayısıyla, İstanbul’un başarılı hastanelerinden Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittim. Bayram dolayısıyla olsa gerek, fazla yoğunluk yoktu. Ancak yine de tüm servisler doluydu. Personel, bir o yana bir bu yana koşturup duruyordu. Hastamızı ziyaret ettikten sonra, aynı hastanede görevli bir doktorla sohbet ettik. Doktorun şikayeti yurttaşların büyük çoğunluğunun artık maske takmaması ve sanki pandemi bitmiş gibi davranmasıydı. Doktor bey, izlenimlerini ve şikayetini şöyle dile getirdi" diyerek şöyle devam etti:

‘SİZ DE UYARIN’

"'Birkaç gün önce tatilden döndüm ve işe başladım. Tatilimi Ege ve Akdeniz kıyısında geçirdim. Ancak üzülerek gördüm ki; neredeyse hiç kimse maske takmıyordu. Oteller, restoranlar sosyal mesafe kuralına uymuyordu. Hiç kimse de herhangi bir denetim yapmıyordu. Herkes pandemi bitmiş gibi yaşıyor. Oysa ki; pandemi bitmedi ve daha da yaygınlaşıyor. Lütfen köşenizden yurttaşlarımızı uyarın. Herkes kurallara uysun. Çünkü…'

Doktor bey, 'Çünkü' dedikten sonra biraz durakladı. Ardından ise şöyle konuştu:

'Çünkü bu hastanede Covid yüzünden ölen onlarca insanı gördüm. Nasıl öldüklerine tanık oldum. O hastalarımız gözlerimin önünden gitmiyor. Hayatlarını nasıl acı çekerek kaybettiklerini hatırladıkça, kurallara uymayanlara kızıyorum. Belki bir kez de sizin uyarmanız faydalı olur. Yoksa bu felaketin içinden çıkamayacağız.'

'TEK SORUMLULUK YURTTAŞIN DEĞİL KUŞKUSUZ'

Doktor bey, beli ki Covid yüzünden hayatını kaybeden onlarca kişiye tanık oldu. Ve bu tanıklığın yarattığı travmayı hatırladıkça, maskesiz gördüğü herkese sitem ediyor. Ki; siteminde haklı da…

Ancak burada tek sorumluluk yurttaşın değil kuşkusuz… Toplumun bu denli rahat davranmasının sebebi, hükümetin yanlış tutumu… Üç – beş otel sahibine para kazandırılacak diye, Kurban Bayramı tatilini uzattıkça uzattılar. Bayram tatili, adeta ‘iç göç’e dönüştü. Hükümet, sanki hastalık bitmiş gibi davrandı. Ve acı sonucu görüyoruz: Vakalar son bir haftada yüzde 50 arttı.

Önümüzdeki günlerin konusu belli ki; yine Covid ve pandemi olacak. Belli ki; yine ‘dön baba dönelim’ aynı şeyleri tartışıp duracağız. Doktorlarımız isyan etmeye, bizler ise ölmeye devam edeceğiz."

Yazının tamamı için tıklayın

Öne Çıkanlar