Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye kendi memleketinden yanıt: Allah'tan başka kimseden korkmam

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye kendi memleketinden yanıt: Allah'tan başka kimseden korkmam
Bahçeli’nin memleketi Osmaniye'den seslenen Davutoğlu, 'Bir ayda dolaştığım yeri bizi eleştiren Bahçeli bir ömür dolaşmamıştır' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasına tepki göstererek, "Sizin psikolojik sıhhatiniz konusunda ciddi şekilde kaygılıyım" dedi. Bu sözlerden  sonra Davutoğlu, Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de partisinin il başkanlığının ikinci kuruluş yılı etkinliğinde konuştu.

Türkiye’nin son bir ayda Antalya’dan Mersin’e, Adana’dan Diyarbakır’a çok sayıda kentini ziyaret ettiğini ifade eden Davutoğlu, "Bir ayda dolaştığım yeri bizi eleştiren Bahçeli bir ömür dolaşmamıştır. Bütün diyarlarda hüzün gördüm" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

HAYVANCININ SORUNLARI

Ağlayan bir Yörük kadını şöyle dedi: Sarı kızımı, kara kızımı kesime gönderdim yem fiyatlarını karşılayamadığım için. Gözleri yaşararak sürüsünün tümünü kesime gönderdiğini söyledi.

Hayvancılık bitmiş. Tarım bitmiş. Esnaf kan ağlıyor. Emekliler ayın sonunu getirme telaşı içinde. Gençler ilk fırsatta yurtdışına gitmeye çalışıyor. Bu adil topraklar bu Çukurova, bu Anadolu toprakları binlerce yıldır onlarca kavme, insanlığa beşik olmuş bu topraklarda eğer tarım bitmişse, hayvancılık can çekişiyorsa, meralar boşsa, gençler bu toprakları terk etmeye yönelmişse bunun birinci sorumlusu bugünkü iktidardır, ikinci sorumlusu da bugünkü iktidarın yetersiz kadrolarıdır.

LİRANIN DEĞER KAYBI

Bir yılda yüzde 300-400 zam görmüş çiftçinin girdi fiyatları. Bunun sorumlusu kim? Sakın ha dış mihraklar demesinler. Çünkü savaşan Rus parası ruble, ABD doları karşısında bir yılda yüzde 12 değer kazandı.

Bu aziz Al Bayrağın üzerinde mührünün bulunduğu Türk Lirası yüzde 100 değer kaybetti.

Bunlar bugünkü cahil iktidarın yol açtığı büyük yıkım.

Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki 'gözümüze bakın gözümüze'. Yahu Allah aşkına! Ekonomi senin gözünle idare edilmez. Beyinle idare edilir beyinde. O da sende yok sende.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat bankası çiftçilerimize destek için kurulan bir banka. Ama çiftçilerimiz borcunu ödeyemeyince hemen ipotek koyuyor. Ziraat Bankası siteler listesine girip emlakçı gibi dağın başındaki köylerde arsa satıyor.

Ama öbür tarafta bir medya yanlısının yer değiştirmesi için 150 milyon dolar veriyor.

SİYASİ AHLAK YASASI

Öyle bir siyasi ahlak yasası getireceğiz ki siyasete giren herkes girdiği anda mal beyanında bulunacak, siyasi görevi bittiğinde de mal beyanını tekrar verecek. Bu milletin Hazine'sinden hiç kimsenin zengin olmasına izin vermeyeceğiz.

'ÇİFTÇİLERE KUR KORUMALI MAZOT'

Çiftçilerimiz için kur korumalı mazot getireceğiz. Kur korumalı yem getireceğiz. Kur korumalı gübre getireceğiz. Kurda herhangi bir artış olduğunda hiçbir çiftçimiz mazot fiyatı artışından kaygı duymayacak.

Çiftçilerimize hak ettiği desteği vereceğiz. Rantiye sınıfına giden kaynakları, yolsuzluklara giden kaynakları çiftçilerimize, esnafımıza, gençlerimize ayıracağız. Gençlerimize çiftçilik desteği vereceğiz. Kadınlarımıza istihdam edildikleri toprakta tarlada sosyal sigorta haklarını vereceğiz.

Bu ülkenin evlatlarının rızk için, geçim için başka ülkelerin kapılarında beklemesine asla ama asla izin vermeyeceğiz.

‘MİLLETTEN BAŞKA KİMSEYE HESAP VERMEM’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’ye en son 2018 yılında geldiğini, o tarihte mazotun 5 TL bugünse 30 TL olduğunu, kendisinin ise defalarca kente geldiğini ifade eden Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'ye memleketinden şu sözlerle tepki gösterdi:

"Sayın Bahçeli. Memleketinde olduğum için buradan bir kez daha hitap etmek istiyorum. Son grup konuşmasında öfkeli bir şekilde bize yüklendi. Asabi bir sesle bize ağır hakaretlerde bulundu. Sayın Bahçeli ben bu toprakların çocuğuyum. Ben bu halkın içinden çıktım. Bu halkın imkanlarıyla ilim adamı siyaset adamı oldum. Bir kez daha size sesleniyorum. Allah’tan başka kimseden korkmam. Milletten başka kimseye hesap veremem. "

Öne Çıkanlar