Davutoğlu: Birtakım değerlerin yaşadığını zannettim, yanılmışım

Davutoğlu: Birtakım değerlerin yaşadığını zannettim, yanılmışım
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'den ayrılma sürecini anlattı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, AKP'den ayrılış sürecini "Yanılmışım" diyerek anlattığı 5 dakikalık bir video yayımladı. Davutoğlu, "Birtakım değerlerin yaşadığını zannettim. Bir gün gelir bu değerlerle bu doğru yolu bulurlar diye düşündüm. Yanılmışım" dedi.

‘TÜRKİYE KRİZE GİRERDİ’

Davutoğlu, sosyal medya hesabında yayımladığı videoyu ‘Yanılmışım’ başlığı ile verdi. AKP içerisinde kalıp mücadele vermesi durumunda partinin bölüneceğini öne süren Davutoğlu, "Ben devam edip kavga etseydim ederdim. Şu anda kavga etmek o günkünden daha zor. Bugün ediyorsam, o gün de ederdim. Ama o parti bölünür, Türkiye krize girerdi" sözleri dikkat çekti.

‘BİLSEYDİM BU İFADELERİ KULLANMAZDIM’

Davutoğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bütün hakları, hukukları yerle bir edeceklerini, ben hukuklarına riayet ederken onların hiçbir hukuk tanımadan beni dolandırıcı ilan edeceklerini, böylesine şatafata, böylesine kibre, böylesine tepeden bakan bir anlayışa geleceklerini bilseydim bu ifadeleri kullanmazdım. Hala insani bir özün onlarda var olduğunu zannettim. Birtakım değerlerin yaşadığını zannettim. Bir gün gelir bu değerlerle bu doğru yolu bulurlar diye düşündüm. Yanılmışım!

‘HİÇ KİMSE BENİM SUSMAMI BEKLEYEMEZ’

Bu Pelikan dosyası bana karşı harekete geçenlerin koordinasyonuyla çıkartıldı. Bunun da doğrudan MKYK ile koordineli yapıldığını biliyoruz. Pelikan dosyası diye alçakça bir dosyayı çıkardılar. Öyle bir ah aldılar ki, hiçbiri iflah olmuyor. Hiçbir hukuka riayet etmediler. AK Parti’nin çöküşü yolsuzluklar sebebiyledir. Şatafat sebebiyledir. AK Parti’yi bölen biz değiliz. AK Parti’yi bölen çürümedir. Ben hiçbir şeye ihanet etmedim. Onlar AK Parti'yi AK Parti yapan bütün ilkelere ihanet ettiler. Hiç kimse benim susmamı bekleyemez."

Öne Çıkanlar