Davutoğlu'ndan, 'Tunus'a heyet gönderilsin' önerisi

Davutoğlu'ndan, 'Tunus'a heyet gönderilsin' önerisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, TBMM'nin acilen toplanarak Tunus'a heyet gönderilmesini önerdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in parlamento faaliyetlerini dondurması, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ve hükümet ile Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden almasıyla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir dizi çağrıda bulundu.

Tunus’ta yaşananları darbe girişimi olarak niteleyen Davutoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bir dizi çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Arap Baharı sonrası demokrasiye geçiş tecrübesinin barışçıl bir şekilde sürmekte olduğu tek ülke olan Tunus’ta Cumhurbaşkanı üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini en şiddetli şekilde kınıyorum" dedi.

Bütün siyasi partilere çağrıda bulunan Davutoğlu, görevden alınan hükümeti destekleyen ortak bir açıklama yapılmasını istedi. 

‘TBMM ACİLEN TOPLANSIN’

Erdoğan’a çağrıda bulunan Davutoğlu, şu talepleri sıraladı:

"TBMM acilen Tunus Meclisine ve tutuklu milletvekillerine destek açıklamasında bulunmalı ve demokrasi dışı bu tutumu kınamalıdır. 

"Taraflarla görüşerek gerilimi düşürmek üzere Tunus’a hemen bugün bir heyet gönderilmeli

"Tunus’un komşuları Libya ve Cezayir’in liderleri ile acilen görüşülerek gerilimin bölgesel bir krize dönüşmesine engel olunmalı.

"Tunus’a komşu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, sürece olumlu katkıda bulunabilecek ülke liderleri ile   istişarelerde bulunulmalıdır."

Öne Çıkanlar