Deniz Poyraz futbol turnuvasının finali oynandı

Deniz Poyraz futbol turnuvasının finali oynandı
'Gençlik bir kez daha tüm basıklara, tüm saldırılara karşı özgürlük yolunda yürüyeceğini buradan bir kez daha ilan etmiş oldu.'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, İzmir’de parti binasında katledilen Deniz Poyraz anısına "Bağımlılığın ağlarını del" kampanyası kapsamında düzenlediği futbol turnuvasının finali yapıldı.

Buca ilçesinde bir halı sahada düzenlene final turnuvasında Deniz Fıratspor ile Poyrazspor final müsabakasında karşı karşı gelirken, "Güneşin sofrasında Denizlerin yolunda", "Denîzek biçe hezar Denîz Bên", "Direnişin kalelerini beyinleri uyuşturulan gençlerin yuvası haline getiremeyeceksiniz" pankartları asıldı.

Final maçına Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz ve kız kardeşi Kardelen Poyraz, Berivan Poyraz, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çık sayıda kişi katıldı. Poyraz ve Çepni, takımlara başarılar diledi. 

‘BARIŞ, KARDEŞLİK’

Fehime Poyraz, bütün dünya halklarının bir arada kardeşçe yaşamalarını umut ettiğini belirterek, "Bu yıl Deniz Doyraz adıyla düzenleyen gençlik turnuvasını bütün Kürt gençlerine emeklerine dolayı kutluyorum. Turnuvaya katılan herkese çok teşekkür ederim. Dünya halklarına barış ve kardeşlik içinde yaşamasını diliyorum. Kürt özgürlük mücadelesi verenlerin emeklerinden dolayı başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

‘DEVRİM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR’

Çepni ise, Deniz’i anarak turnuvanın düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Çepni, "Çok anlamlı bir turnuvayı başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Öncelikle bu turnuvayı düzenleyen HDP Gençlik Meclisi’ne turnuvaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Deniz Poyraz yoldaşımızın anısına düzenlediğimiz bu turnuvaya yakışır bir biçimde tamamlandı. Gençlik bir kez daha tüm basıklara, tüm saldırılara karşı özgürlük yolunda yürüyeceğini buradan bir kez daha ilan etmiş oldu. Deniz Poyraz yoldaşın anısına bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Devrim şehitleri ölümsüzdür" diye konuştu.

Maç sonunda Fehime Poyraz, Murat Çepni, şampiyon olan Poyrazspor’a kupa, plaket, madalya ve Amedspor forması verirken, turnuvada 2’nci olan Deniz Fıratspor takımına ise plaket verildi.

Turnuva halay, zılgıt ve sloganlarla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar