Deniz Poyraz için kurulan taziye devam ediyor: Katilleri ve zihniyeti tanıyoruz

Deniz Poyraz için kurulan taziye devam ediyor: Katilleri ve zihniyeti tanıyoruz
HDP'ye yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz için kurulan taziyeye sivil toplum örgütleri ve yurttaşların ziyaretleri devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü’ne katil zanlısı Onur Gencer tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın için partinin Çimentepe Mahallesi temsilciliği önünde kurulan taziye devam ediyor.

Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz ve babası Abdülillah Poyraz, HDP kent milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni ile parti yöneticileri, ziyaretçileri kabul ediyor.  

Gün içerisinde Barış Anneleri Meclisi, Demokraki Alevi Dernekleri (DAD), İstanbul’dan gelen İstanbul Bekiranlılar Derneği ve Bekiran Gençlik Birliği temsilcileri, taziyeyi ziyaret etti. Taziyede, Şakran ve Bandırma cezaevlerinde bulunan tutukluların ilettiği başsağlığı mesajları okundu. 

Bekiranlılar Dernek Başkanı Necip Alişan, "Kürt milleti olarak Deniz’i katleden katilleri ve zihniyeti tanıyoruz. Sorumluları lanetliyoruz. Deniz’in bize bıraktığı mirasın omuzlayacakların da yolu bir olmalıdır. Bütün korkakça, haince ve alçakça saldırılara rağmen ailemizin onurlu duruşuna sahip çıkmak ve onun bir parçası olmak için buradayız. Deniz kardeşimiz ailesi ailemizdir, acıları acılarımızdır. Duruşları, başımızın dikliği anlımızın aklığıdır. Deniz’in ruhu şad olsun. Toprak onu incitmesin" dedi.     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar