Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı
Protestolar ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Irak’a mecbur kalınmadıkça gidilmemesi uyarısı yapan Dışişleri Bakanlığı, Bağdat’ta çatışan taraflara da diyalog çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, şiddetli çatışmalar ve protestoların yaşandığı Irak’a yönelik seyahat uyarısı yayınladı. Bağdat’taki duruma ilişkin bilgi veren Bakanlık, Türkiye vatandaşları için yaptığı uyarıda "Bağdat’ta güvenlik durumunun bozulmaya başlaması göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın zorunlu hâller dışında anılan şehre seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır" denildi.

Bakanlığın seyahat uyarısı şöyle:

"Bağdat'ta güvenlik durumunun bozulmaya başlaması göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın zorunlu hâller dışında anılan şehire seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır. Hâlihazırda Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın ise, Bağdat'ta kitlesel gösterilerin gerçekleştirildiği mahallerden uzak durmaları, Bakanlığımızca ve Bağdat Büyükelçiliğimizce yapılabilecek ilave uyarı ve duyuruları takip etmeleri ve kişisel güvenlikleri bakımından müteyakkız olmaları faydalı olacaktır. Vatandaşlarımızın Konsolosluk Çağrı Merkezimize (+90 312 292 29 29) ilave olarak T.C. Bağdat Büyükelçiliğine +964 790 190 94 06 numaralı telefondan ve [email protected] e-posta adresinden doğrudan ulaşmaları mümkündür."

BAKANLIK IRAK’TA ÇATIŞAN TARAFLARA DİYALOG ÇAĞRISI DA YAPTI

Bakanlığın yaptığı ikinci açıklamada ise Sadr hareketi ile hükümet güçleri arasında çatışma yaşanan Irak’taki durumun endişe verici boyutlara ulaştığı ifade edilerek, taraflara itidal çağrısı yapıldı.

"Dost ve kardeş Irak’ın istikrar ve güvenliği, Türkiye için hayati önemdedir" diyen Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde: "Bağdat'ta bir süredir yaşanan gelişmeler, ülkenin istikrarı, birliği ve güvenliği bakımından tehlike arz eden bir hâl almıştır. Dost ve kardeş Irak’ın istikrar ve güvenliği, Türkiye için hayati önemdedir. Bu itibarla, ülke geneline yayılan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Bu çerçevede, tüm kesimleri itidale ve sağduyuya davet ediyoruz. Mevcut siyasi ihtilafların suhuletle ve kapsayıcı diyalogla çözüme kavuşturularak, Irak halkının huzur ve esenliğinin sağlanmasını temenni ediyoruz."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar