Diyarbakır'da gözaltına alınan 79 yaşındaki Soylu ve 71 yaşında Aslan tutuklandı

Diyarbakır'da gözaltına alınan 79 yaşındaki Soylu ve 71 yaşında Aslan tutuklandı
Diyarbakır'da gözaltına alınan 14 kişiden MEBYA-DER yöneticisi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan tutuklandı.

Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticisi Hatun Aslan (71), Meryem Soylu (79) tutuklandı.

Diyarbakır’da 27 Şubat günü kent merkezli yapılan operasyonda gözaltına alınan ve HDP Bağlar İlçe Yöneticisi Fetullah Işık, MEBYA-DER yöneticisi Hasun Aslan ve Meryem Soylu bugün öğleden sonra Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı.

Savcılık ifadelerinin ardından "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Aslan ve Soylu tutuklandı. Işık ise adli tedbir kontrolüyle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas, üye ve yöneticileri Zeki Dağ ve Ayşe Çelikbilek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Sur İlçe Örgütü eski Yöneticisi Murat Üzgün, HDP Diyarbakır İl eski Yöneticisi Hafiz Işık, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi, gözaltı sürelerinin uzatılması talebiyle Savcılığa götürülmüştü. Savcılık 11 kişinin gözatlı süresini 24 saat uzatmıştı. Gözaltı sürelerinin uzatılmasının ardından 11 kişi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar