'Genel ahlak' adı altında doktorluktan men edilen Kayataş: Bütün emeklerim boşa gitti

'Genel ahlak' adı altında doktorluktan men edilen Kayataş: Bütün emeklerim boşa gitti
'Ben utanılacak bir şey yapmadım. Mesleğimi icra ederken bir hatam olmadı. Beni meslekten men edenler de beni neyle suçladıklarını bilmiyorlar. Konumumu hazmedemiyorlardı.'

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorluk yaparken "genel ahlaka aykırı davranış" adı altında meslekten men edilen doktor Larin Kayataş, "Bir canlıyı mı öldürdüm de bu kadar ağır bir ceza verildi" diye sordu.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ni dereceyle kazandığını belirten Kayataş, "Bütün emeklerim boşa gitti. Bu ülkede 8 Mart’a katılmak, CHP’ye oy verdiğini belirtmek, trans kadın olmak ne zamandan beri suç sayılıp doktorluk görevini yapmaya engel oluyor? Bu kadar ileriye gideceklerini tahmin etmezdim" diye isyan etti.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’ye konuşan doktor Kayataş, "İki kişi oturup hakkımda karar verdi" diyerek şunları dile getirdi:

"Bu kararı verirken anayasaya baktılar mı? Hastaneye atandıktan 1 ay sonra bir personel beni ‘hastanemizin adını küçük düşürecek, hal ve hareketleri doktorluk mesleğine uygun değil’ diyerek CİMER’e şikâyet etmiş. Savunmamı yaparken bana bir memur, ‘Bu hareketlerin doktorluk mesleğine yakışmıyor, senin adına ben utandım’ dedi. Ben utanılacak bir şey yapmadım. Mesleğimi icra ederken bir hatam olmadı. Sosyal medya hesaplarım benim özel hayatım. Birçok doktorun sosyal medya hesabı var. Onlara da bakıyorlar mı? Beni meslekten men edenler de beni neyle suçladıklarını bilmiyorlar. ‘Trans bir kadın nasıl doktor olabilir’ gibi sorularla karşılaşıyordum. Konumumu hazmedemiyorlardı" dedi.

HDP’DEN SORU ÖNERGESİ

HDP Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Dr. Kayataş’ın meslekten ihracıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar