Ekonomik krizde düğün: Davetiyeler artık zarfsız

Ekonomik krizde düğün: Davetiyeler artık zarfsız
Ordu'da, kızının düğünü için hazırlık yapan Hasan Eren, artan maliyetler nedeniyle davetiyeyi zarfsız dağıttığını söyledi.

Artan maliyetler, düğün hazırlığı içinde olan pek çok çifti zora soktu. Hem aileler hem çiftler masrafları azaltmak için pek çok kalemden kısmaya başladı. Bunun son örneklerinden biri de Ordu'da yaşandı.

'DÜĞÜNÜ YAPACAĞIM AMA BORCUNU 36 AYDA ÖDEYECEĞİM'

Evrensel'in haberine göre, kızı fabrikada işçi olan Hasan Eren, "Kızım işçi. Nişandan sonra düğün hazırlıklarına başladık. Hem kızım hem de ben parça parça eşya ve diğer gereksinimleri tamamlamaya başladık" diyen Eren, "Ancak yaşam o kadar zorlaştı ki, geçinelim mi, düğün hazırlığı mı yapalım şaşırdık" dedi.

Kendisinin de işçi emeklisi olduğunu belirten Eren, "Emekli maaşımla geçinmek zor. Hâlâ çalışıyorum. Her gün zamla alım gücümüz azalıyor. Arkadaşlar zarfsız davetiyeye önce şaşırıyorlar. Yapacak bir şey yok. Arkadaşlarım da akrabalarım da emekçi. Yaşam zor. Zarfa vereceğim parayla küçük de olsa düğün masrafımı azaltmış oluyorum. Düğün için kısıntılar yalnızca zarf değil. Böyle giderse evlilikler nikah törenlerine sıkışacak. Bankadan ihtiyaç kredisi çektim. Düğünü yapacağım ama borcunu 36 ay boyunca ödeyeceğim" dedi.

Eren 2022 yılının zorluğunu yaşadığını belirterek, "2022 yılı ekonomik olarak beni çok zorladı. 65 yaşındayım, bu zamana kadar böyle bir yoksulluk yaşamadım. Yarın ne olacak bilemiyorum. 2023 nasıl olacak? Borçlarımı ödeyebilecek miyim bilmiyorum. Yarının garantisi yok. Ancak borçla da olsa kızımın mutluluğu benim huzurum. Yapacak bir şey yok. Sorumlu ben ve benim gibi işçi ve emekçiler değil. Yarınımız için, çocuklarımız için sistemin bizi yoksullaştırmasına karşı mücadele de etmek zorundayız" dedi. 

Öne Çıkanlar