Emekli yurttaşlar: Eskiden kiloyla şimdi gramla alışveriş yapıyoruz, ekonomi kendi ceplerine büyüyor

Emekli yurttaşlar: Eskiden kiloyla şimdi gramla alışveriş yapıyoruz, ekonomi kendi ceplerine büyüyor
'Her şey ateş pahası. Peynir ve birkaç şeye daha 160 lira para verdim. Bunun içinde eti falan yok. 15 günde ya da ayda bir gelip bir şeyler alıyoruz.'

Hükümetin ‘büyüyen ekonomi’ söylemlerini değerlendiren yurttaşlar, ‘büyüyen’ paraların kendi bütçelerinde değil, iktidarın ve yandaşlarının ceplerinde olduğunu düşünüyor.

İzmir’deki tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda alışveriş yapmaya çalışan emekli yurttaşlar, eskiden kiloyla alışveriş yapabildiklerini ancak şimdi ancak bütçelerinin şimdi ancak gramla ihtiyaçlarını almaya yettiğini dile getirdi.

Emekli olduğunu ancak geçinebilmek için arada ek iş yaptığını söyleyen Hüseyin Bulut, "Her şey ateş pahası. Bir hafta gelip aldığımız anında değişiyor. Peynir ve birkaç şeye daha 160 lira para verdim. Bunun içinde eti falan yok, almadıklarım daha fazla. 15 günde ya da ayda bir gelip bir şeyler alıyoruz. Emekli maaşına yüzde 10 zam geliyor, geri kalan her şey çok pahalı" diyerek tepki gösterdi.

‘EKONOMİ KENDİ CEPLERİNE BÜYÜYOR, BİZLER AYNI ŞEKİLDE KALIYORUZ’

Evrensel’in haberine göre emekli bir kadın yurttaş da, "Eskiden bir kilo fasulye alırdık, şimdi insanlar gramla alışveriş yapıyor. Ben tek yaşıyorum bir şekilde geçinebiliyorum ama asgari ücret alanlar, kalabalık aileler nasıl geçinsin? Ekonomi kendi ceplerine, yandaşlarına büyüyor, bizler aynı şekildeyiz" dedi.

EMEKLİ HEMŞİRE: DOLAR DÜŞSE DE ÇIKSA DA FİYATLAR YÜKSELİYOR, HER ŞER ÇOK PAHALI

Emekli hemşire Sevtap Geçkaya ise aldığı ücretle zor geçindiğini belirtti. Geçkaya, "Ekonomi bence büyümüyor, her şey ortada, hayat pahalılığı ortada. Cumhurbaşkanı bile kabul ediyor, el atacağını söyledi. Evimiz kira değil, olsaydı daha da zor geçinirdik. Peynir alıyorsun 50 liraya bir hafta sonra 60’ın üstüne çıkmış. Dolar düşüyor fiyatlar yükseliyor, dolar yükseliyor fiyatlar yine yükseliyor. Sebeplerini söyleyen yok ama genelde her şey çok pahalı" diye konuştu.

‘GELİRİMİZ YÜZDE 20, GİDERİMİZ İSE YÜZDE 60 ARTTI’

"Alım gücü hep kötüye gidiyor. Enflasyon yüzde 20 diyorlar ama çarşıya geliyoruz yüzde 50" diyen emekli Gürsel Kahraman da hükümetin açıkladığı enflasyonla çarşı pazara yansıyan enflasyonun birbirini tutmadığını dile getirdi. Kahraman, "Eskiden haftalık gelir balık alırdık şimdi iki haftada bir zor alıyoruz. Aylığı yettirmeye çalıştıkça her şeyi bu şekilde düşürüyoruz. Hükümet hep yanlış tarafa götürüyor bizi. Son iki yıldır durumumuz daha da kötü. Gelirimiz yüzde 20, giderimiz ise yüzde 60 arttı" dedi.

ESNAF: İŞ YAPAMIYORUZ, İNSANLAR DA PARA YOK

Aktar-baharat dükkanı işleten Eda Sakarya da "İş yapamıyoruz, bekliyoruz. İnsanlarda para yok, alım gücü kalmadı. Giderimiz çok fazla ama gelirimiz yok. Bazı günler dükkanı 100 lira ile kapatıyoruz. Dükkanın kirasının ne kadar olduğunu ben bilmiyorum eşim ilgileniyor ama yeri geliyor kirayı bile ödeyemiyoruz. Aldığımız ürünleri satamıyoruz" diyerek ekonomik olarak zorluk yaşadıklarını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar