DEVA Parti'li Yeneroğlu: Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur

DEVA Parti'li Yeneroğlu: Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur
Polis, DEVA Parti'li Yeneroğlu'na, ‘Senin gibi tiplere ne olacağı belli’ demişti. Emniyet, polise uyarıda bulunurken milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara’nın merkezindeki Kızılay’da Somalililerin restoranlarına yönelik polis müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yaşanan olaya ilişkin polis amirinin uyarıldığı, polisler ile tartışan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Emniyet’in açıklamasından sonra tepki gösteren Yeneroğlu, "Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur" ifadelerini kullandı.

‘POLİS AMİRİMİZ İSTEMEDİĞİMİZ BİR ŞEKİLDE KARŞILIK VERMİŞ’

EGM tarafından yapılan açıklamada DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ile tartışan polis amirine uyarıda bulunulduğu, Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacağı açıklandı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek, nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır. Ülkemizde ten renginden ve uyruğundan dolayı hiç kimseye farklı bir tutum takınılması söz konusu olmamasına rağmen kanun dışılığı örtmek amacıyla iş yeri sahibince dile getirilen 'tenimden dolayı böyle davranıyorlar' iftirası da bu oyunun diğer bir parçasıdır."

YENEROĞLU: BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE BU DURUMDAN İÇİŞLERİ BAKANI SORUMLUDUR

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı Mustafa Yeneroğlu ise sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. EGM açıklamasına, "Gerçekten kan dondurucu!" sözleriyle tepki gösteren Yeneroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemde beni korumakla mükellef olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hedef gösterilebileceğimi hiç tahmin etmezdim. Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerini aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar