Erdoğan, Arnavutluk'taki yazısında 'FETÖ faaliyetlerinden' şikayetçi oldu

Erdoğan, Arnavutluk'taki yazısında 'FETÖ faaliyetlerinden' şikayetçi oldu
Arnavutluk'un Laç kentinde depremzedeler için yaptırılan konutların teslim törenine katılan Erdoğan, Arnavutluk gazetesindeki yazısında 'FETÖ faaliyetlerinden' şikayetçi oldu.

Arnavutluk'un Laç kentinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreni yapıldı. Anahtar teslimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Erdoğan, "Aynı acıları pek çok kez yaşamış bir ülkenin insanları olarak meydana gelen deprem Arnavutluk halkı kadar bizim de yüreğimizi dağlamıştır. Deprem haberini alır almaz bölge halkının acılarını paylaşmak, yaralarını sarmak için hemen harekete geçtik. Devlet olarak bütün imkanlarımızı seferber ederek sizlerin yardımına koştuk. Az önce değerli kardeşim Edi Rama'nın da ifade ettiği gibi kardeşler kardeşlerinin imdadına zor zamanda yetişirler" ifadelerini kullandı

"Değerli dostum Başbakan Edi Rama ile sürekli temas halinde olarak yürütülen çalışmayı yakından takip ettik" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

'TÜRKİYE-ARNAVUTLUK DOSTLUĞU İLAHİYANE DEVAM EDECEK'

"2020 temmuz ayında gerekli mutabakat zaptını imzaladık ve korona virüs salgınına rağmen aynı yılın aralık ayında inşaatlara başladık. Bugün de toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon Euro'ya mâl olan konutları sizlere teslim ediyoruz. Teslim ettiğimiz konutları Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

Bu süreçte Türkiye olarak biz de depreme, sel ve yangın afetine maruz kalsak da Arnavutluk'a verdiğimiz sözü Allah'a hamdolsun yerine getirdik. Altını çiziyorum... Kardeşliğin nişanesinin çağrıldığında gelmek değil ihtiyaç duyulduğunda kendiliğinden orada bulunmak inancıyla her daim yanınızda olmayı sürdüreceğiz. İnşallah bu haspi temel üzerine inşa ettiğimiz Türkiye-Arnavutluk dostluğu ilahiyane devam edecektir."

PANORAMA GAZETESİ'NDEKİ YAZISINDA 'FETÖ'DEN ŞİKAYET ETTİ

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da yaşanan 6,3 büyüklüğündeki depremde 51 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu arada Erdoğan'ın Arnavutluk'ta yayımlanan Panaroma Gazetesi'nde bbir yazısı yayınlandı. Arnavutluk'ta hala 'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün faaliyet gösterdiğini yazan Erdoğan, bu konudaki ortak mücadele ısrarını ikili ilişkilerde devamlı olarak gündeme getirdiğini vurguladı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu terör yapılanmasının Arnavutluk'taki faaliyetlerinin kısıtlanması ve örgüt mensuplarının Türkiye'ye teslim edilmesi için ilgili Arnavut makamlarıyla istişareler yürütülmektedir. Türkiye'de darbeye teşebbüs etmiş böylesi hain bir örgütün Arnavutluk'ta faaliyet göstermesi Türk halkını üzmektedir. Ayrıca bu örgütün Arnavutluk'ta da benzer eylemlere girişme tehdidi bulunmaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında Türkiye ile Arnavutluk arasındaki dostane ilişkilerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda en verimli döneminde olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'nin, bölgede ve daha geniş coğrafyada Arnavutluk'un en önemli stratejik ortağı olduğu düşünüldüğünde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çok fazla imkan vardır. Türkiye ve Arnavutluk özellikle turizm, eğitim, savunma, dijitalleşme, gıda, tarım, hayvancılık, ormancılık, su, balıkçılık gibi farklı alanlarında iş birliklerini artırmalıdır. Türkiye, Arnavutluk ile birebir ilişkilerinin yanı sıra Arnavutluk'un NATO'daki varlığını önemsediği gibi son yıllarda durma noktasına gelen AB üyelik sürecine de destek vermekte, Arnavutluk'un uluslararası alandaki en yakın dostlarından biri olma rolünü üstlenmektedir. Umuyorum ki, Türkiye ve Arnavutluk, kazan-kazan ilkesi temelinde bir dostluk ve ortaklık ilişkisini gelecek nesillere çok daha güçlü şekilde aktaracak ve bu iş birliği daha güzel günlere yelken açacaktır."

 

Öne Çıkanlar