Erdoğan: KYK borçlarında sadece ana para geri ödenecek

Erdoğan: KYK borçlarında sadece ana para geri ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarına ilişkin geri ödemelerde enflasyon ve faiz farkı alınmayacağını, sadece ana para ödemesinin yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı saat 14.30'da başladı.

KYK BORÇ ÖDEMELERİ SADECE ANA PARA ÜZERİNDEN OLACAK

Kabine toplantısının en önemli gündem madesi KYK borç ödemeleriyle ilgiliydi. Geçtiğimiz hafta CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu gençlere KYK borçlarının faizini ödemeyin çağrısı yapmıştı. Erdoğan'ın açıkladığı yeni düzenlemesine göre de KYK borçlarının fazinin alınmayacak, sadece ana para geri ödenecek. Erdoğan şunları söyledi: 

"Gençlerimizi böyle bir yükün altında bırakamazdık. Haftalar öncesinde çalışmaları başlattık. Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ara para. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk."

Erdoğan kararın KYK ödemesine başvuracak, hali hazırda ödemesi devam eden ya da vergi dairelerinde takibe düşen herkes için geçerli olduğunu da belirtti. 

EKONOMİYİ 'BİRİNCİ EL OTOMOBİL BULUNAMIYOR' SÖZLERİYLE SAVUNDU

Ekonomik krizle ilgli de açılamalarda bulunan Erdoğan, "Dünyanın gelişmiş diye tabir edilen ülkelerinin bile göğüslemekte zorlandığı krizleri, biz başarıyla yönetiyoruz." dedi.  "Yılbaşında ve temmuzdaki düzenlemelerle insanımızı enflasyona ezdirmeme sözünü yerine getirdik. Yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Türkiye, 2023'ü kazasız, belasız, hedeflerine uygun şekilde geride bıraktığında yeni ve aydınlık dönemin beklediğini göreceğiz" diye konuştu.  

Erdoğan, krizle ilgili ilginç bir de örnek verdi. "20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat arttı. Otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil bulmakta dahi sıkıntı çekiyor, 2. elle idare ediliyor" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

Konuşmasında İsveç ve Finalndiya ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "27 Haziran'da ülkemizi temsil etmek üzere NATO Toplantısı'na katıldık. NATO'nun genişleme politikasının ülkemizin hassasiyetleri noktasında olması konusunu gayet açık bir şekilde dile getirdik" diyerek "İsveç ve Finlandiya'nın şartlarımızı yerine getirecek adımı atmamaları halinde, süreci donduracağımızı hatırlatmak isterim. İsveç'in iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir" şeklinde devam etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar