Erdoğan, Tokayev ile görüştü: Kazakistan'la dayanışma içindeyiz

Erdoğan, Tokayev ile görüştü: Kazakistan'la dayanışma içindeyiz
Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile yaptığı görüşmede, gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, Türkiye'nin Kazakistan'la dayanışma içinde olduğunu iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Kazakistan’daki gelişmeler hakkında teşkilat üyesi ülkelerin liderleriyle ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başta olmak üzere Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Kazakistan'daki son gelişmeler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile yaptığı görüşmede, Kazakistan'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, Türkiye'nin Kazakistan'la dayanışma içinde olduğunu ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın da yaptığı açıklamada Kazakistan'a desteğin altını çizdiğini söyledi.

Kazakistan'da yeni hükümetin bir an önce kurulmasını ve gerginliğin kısa sürede sona ermesini temenni ettiğini dile getiren Erdoğan, Kazakistan halkının karşılıklı güven ve diyalog çerçevesinde sorunları aşacağına inandığını söyledi. Erdoğan, gerek duyulması halinde Türkiye'nin her türlü teknik bilgi ve tecrübe paylaşımını gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti. 

Kazakistan'da üç gündür devam eden ve onlarca göstericinin öldürüldüğü protestolar sonrası Devlet Başkanı Tokayev, üyesi olduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nden (KGAÖ) yardım istemişti. 

Öne Çıkanlar