Erdoğan'dan Miçotakis'e: Şaka yapmıyorum, kararlıyım

Erdoğan'dan Miçotakis'e: Şaka yapmıyorum, kararlıyım
Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nda konuşan Erdoğan, Miçotakis'e tepki göstererek, 'Adaları silahlandırmaktan vazgeçsinler, şaka yapmıyorum' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir-Seferihisar’daki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde düzenlenen Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nda iç ve dış politikaya dair açıklamalarda bulundu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e de sert tepki gösteren Erdoğan, "Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor. Adaları silahlandırmaktan vazgeçsinler. Şaka yapmıyorum" dedi.

SURİYE'YE OPERASYON İHTİMALİ

Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon mesajını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de IŞİD’e karşı ilk ve tek harekâtı gerçekleştiren ülkenin Türkiye olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

"Sınırlarımızı 30 km derinliğinde bir güvenlik hattıyla koruma hattı kararlılığını hayata geçiriyoruz. Terör örgütlerini sadece bizim sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmıyor, komşularımızın huzuruna katkı sağlıyor. Terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi, güvenlik hattının eksik kısımlarını tamamlayacağımızı ifade etmek istiyorum."

Türkiye’nin müttefiklerinin de kaygılarını anlayacaklarını ve olası bir operasyona karşı çıkmayacaklarını düşündüğünü ifade eden Erdoğan, "Endişelerimizi anlamaları ve saygı göstermeleri en tabii hakkımızdır" dedi.

YUNANİSTAN'A TEPKİ: ŞIMARIKLIK, ŞAKA YAPMIYORUM

Bazı Yunan siyasetçilerin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir pervasızlıkla, akla ve mantığa uygun olmayan şekilde gündem oluşturmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Bunların iç politikaya yönelik şımarıklıkları kaldırmayacağının sayısız örneği önümüzde durmaktadır. Bir kez daha Yunanistan’ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, kararlıyım. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder" dedi.

'MİÇOTAKİS HERHALDE ADALARDA TURİSTİK ÇIKARMA YAPIYOR'

Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talebini uluslararası camianın takdirine bıraktığını belirten Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"NATO ve üçüncü ülkelerin alet edilmesi, sonu felaketle bitecek çabayı anlamak mümkün değil. Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarmalara yapıyor."

Türkiye’nin kimsenin hakkını ve hukukunu çiğnemediğini fakat kendi hakkını da çiğnetmeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Bu ülke kurulduğu tarihten beri birilerine sırtını dayayarak benzer hamleler yapmıştır. Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasını, aklını başına almasına davet ediyoruz. Kendine gel!" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar