Erdoğan ile İsveç Başbakanı Andersson'la görüştü: İsveç'in NATO üyelik talebi ele alındı

Erdoğan ile İsveç Başbakanı Andersson'la görüştü: İsveç'in NATO üyelik talebi ele alındı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsveç'in NATO üyeliği talebine dair yapılan görüşmede, Erdoğan'ın Türkiye için önem arz eden temel konularda adım atması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

T24’ün aktardığı habere göre; İsveç'in "PKK'ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini" belirten Erdoğan, bu noktada İsveç'ten Türkiye'nin endişelerini giderecek elle tutulur bir açılım görmediklerini ifade etti.

Silah ambargosu ve savunma sanayisi sektörüne yönelik yasal ve fiili kısıtlamaların kaldırılmasının yanı sıra iade ve sınır dışı taleplerinin karşılanmasını da beklediklerini vurgulayan Erdoğan, bütün bu hususlarda bağlayıcı taahhütleri somut ve net uygulamalarla birlikte görmek istediklerini kaydetti.

Öne Çıkanlar