Erdoğan'ın KYK kredi borcu açıklamasının ardından e-Devlet'e erişim sorunu yaşanıyor

Erdoğan'ın KYK kredi borcu açıklamasının ardından e-Devlet'e erişim sorunu yaşanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarına ilişkin yaptığı açıklamada; faizlerin silindiğini aktarması üzerine e-Devlet'e erişimde problem yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sonrasından KYK borçlarıyla ilgli beklenen açıklama Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan'ın, kararı açıklamasının ardından e-Devlet'te bulunan 'Öğrenim/Katkı Kredisi Geri Ödeme Sorgulama' sekmesi üzerinden işlem yapılamadı.

Erdoğan, mezun öğrencilerin KYK borçlarına ilişkin olarak, "Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten iki yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan bir işe başlamamışsa ödemeyi erteleyebiliyor. Kredi ödemelerinin belirli bir faiz üzerinden değil, üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyor. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" diye konuştu.

Erdoğan'ın, kararı açıklamasının ardından e-Devlet'te bulunan 'Öğrenim/Katkı Kredisi Geri Ödeme Sorgulama' sekmesi üzerinden işlem yapılamadı.

Sisteme giriş yaparak, KYK borçlarını görüntülemek isteyen mezun öğrenciler, "Sistemde yaşanan teknik bir aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı" uyarısı ile karşılaştı.

Öne Çıkanlar