Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'ni sosyal medyada savunup paylaşmış

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'ni sosyal medyada savunup paylaşmış
Erdoğan, 2011 yılında Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, kadına şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, İstanbul Sözleşmesi'ni savunmuş.

AKP’nin tartışmaya açtığı, kadına saldırılara karşı uluslararası ilk sözleşme olan ve ilk imzacıları arasında Türkiye’nin yer aldığı İstanbul Sözleşmesi’ni, iktidar partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında savunduğu ortaya çıktı. Sözleşme karşıtı tavır, AKP'nin kendi içinde de tartışma yaratırken, İstanbul Sözleşmesi hakkında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2011 yılında Twitter hesabından paylaşım yaptığı öğrenildi.

Erdoğan’ın, sözleşmenin imzaya açıldığı 2011 yılında Twitter hesabından konuya dair yaptığı paylaşım sosyal medyanın gündeminde.

Erdoğan, sözleşmenin imzaya açıldığı 2011 yılında yaptığı paylaşımda, "Kadına Şiddet Artık ‘İnsan Hakkı İhlali.’ Sözleşme, Türkiye'nin öncülüğünde hazırlandı" ifadelerini kullanmış.

İşte o paylaşım:

İktidar kanadındaki İstanbul Sözleşmesi tartışması sürerken, AKP Sözleşme’yi görüşeceği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını ileri bir tarihe ertelemişti. Erdoğan’ın "Ankara dışında" olduğu gerekçesiyle ertelenen toplantının ne zaman yapılacağı ise henüz netleşmedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

"İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen, "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi" kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti ortadan kaldırma amacı taşır.

İstanbul Sözleşmesi uluslararası hukukta, şiddetin kadın erkek eşitsizliğinin ve kadınlara karşı yapılan ayrımcılığın bir sonucu olduğunun vurgulandığı ilk Sözleşmedir.

İstanbul Sözleşmesi fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet her tür şiddetle mücadele konusunda "Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikalarından" oluşan dört temel yaklaşım içerir.

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan "Kadına Yönelik Şiddetin ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Sözleşme" Konseyin 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da yapılan bir toplantısında imzaya açılmıştır. Bu nedenle uluslararası hukukta İstanbul Sözleşmesi olarak anılmaktadır.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar