Baş'tan Emniyet genelgesine sert tepki: Haber yapmak yasaklandı

Baş'tan Emniyet genelgesine sert tepki: Haber yapmak yasaklandı
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin İstanbul İl Binası’nda yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Emniyet'in 'görüntü yasağı' genelgesine tepki gösteren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Artık haber yapmak da yasaklandı" dedi.

Baş, Cengiz İnşaat'ın yapmak istediği taş ocağına karşı İkizdere halkının direnişini de selamlayarak, "'Irmağının akışına ölürüm'türküleri söyleyip, o ırmaklar akmaya devam etsin diye mücadele eden köylülerin üstüne öldürmek ister gibi yürüdüler" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin İstanbul İl Binası’nda yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Konuşmasına TBMM’nin kapalı olmasını eleştirerek başlayan TİP Genel Başkanı, "Seçim bölgemizde yüz binlerce yurttaşımızın 'sorunlarımı çöz' diye görevlendirdiği ben ve diğer vekil arkadaşlarımız olarak, emekçi kardeşlerimiz çalışmaya zorlanırken TBMM’nin çalıştırılmamasını kabul etmiyoruz" dedi.

'MECLİS GAZİ AMA SİZ KAÇKIN BİR İKTİDARSINIZ'

"Virüse karşı savaştığımız bir dönemde, ekoomik yıkıma karşı savaştığımız bir dönemde mücadeleden kaçıyorsanız, o zaman bu sözleri söylemeyeceksiniz" diyen Baş, "Demek ki, meclisi bugün kapatanlar Kurtuluş Savaşı günlerinde de kapıya kilit vurup kaçacaktı. Demek ki, meclis Gazi Meclis ama siz kaçkın bir iktidarsınız" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON RAKAMLARI: BU FARKI BİRİ ÇIKSIN AÇIKLASIN

Enflasyon rakamlarını eleştiren Baş, "Aklımızla alay mı ediyorsunuz?" diye sordu. Baş, "Tüketici Enflasyonu yüzde 17’nin üzerinde sabitlendi. Ama tüm bağımsız araştırmacılar bu rakamın gerçekte en az yüzde 30’larda olduğunu söylüyor" hatırlatmasında bulunarak, "Üretici Fiyat Endeksi; yüzde 35’in üzerinde. Yani üreticiler hammaddeyi yüzde 35 daha yüksek fiyattan almış ama tüketiciye bunu yansıtmamış öyle mi? Aklımızla mı alay ediyorsunuz? Bu farkı biri çıksın açıklasın" dedi. Böyle bir açıklamanın yapılmayacağını söyleyen Baş, "Açıklayanı soruşturacaklar, belki kapısını kıracaklar, belki tutuklayacaklar. Çünkü biliyorsunuz artık haber yapmak da yasaklandı" diye konuştu.

EMNİYET GENELGESİNE TEPKİ: HABER YAPMAK YASAKLANDI

Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'görüntü yasağı genelgesine' şu sözlerle tepki gösterdi:

"Dün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde AKP iktidarının gazetecilere ve aslında tüm yurttaşlara hediyesi haber yapmayı yasaklamak oldu. Neymiş, şiddete başvuran polislerin görüntüsü paylaşılamazmış. Zaten, yolsuzluk haberlerine, hırsızlık haberlerine, kamu vicdanını yaralayan tüm haberlere anında erişim yasağı getiriliyor. Siz yasaklasanız da, saldırsanız da biz bu 1 Mayıs’taki görüntüleri aklımıza kazıdık. Aynı, Ali İsmail’e, madenci yakınlarına atılan tekmeleri aklımıza kazıdığımız gibi…  Aynı, Ethem Sarısülük’e sıkılan kurşunu, Lobna Allami’ye atılan gaz fişeğini zihnimize kazıdığımız gibi…"

'AĞACA DÜŞMANLIKTA GERÇEKTEN TARİH YAZDILAR'

Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı direnen İkizdere halkını selamlayarak konuşmasına devam eden Baş, "'Irmağının akışına ölürüm' türküleri söyleyip, o ırmaklar akmaya devam etsin diye mücadele eden köylülerin üstüne öldürmek ister gibi yürüdüler" dedi. Baş, şunları konuştu:

"Tarih yazıyoruz diye övündüler, ağaca düşmanlıkta, doğaya düşmanlıkta, ülkesine düşmanlıkta gerçekten de tarih yazdılar. Bakın Cerattepe’ye, bakın Kazdağları’na, bakın şimdilerde İkizdere’ye sevgili yurttaşlar, baktığınızda ne görüyorsunuz? Bir tane kendine çok güvenen, bu günlerin sonu hiç gelmez sanan çete lideri patron, peşinde de gazıyla copuyla sopasıyla jandarması polisi, göğüslerini gere gere diyorlar ki; 'Burada istediğimizi yaparız.'

Öyle mi Cengiz, öyle mi AKP’nin kanunsuzca verdiği bütün emirleri sorgulamadan uygulayan jandarma? Şimdi de Saray’dakinden aldığınız güçle bu halka savaş mı açacaksınız, anneniz babanız yaşındaki orada doğmuş büyümüş yaylalarında bir ömür gezmiş dolaşmış köylülere mi saldıracaksınız? Siz halka karşı giriştiğiniz bu savaşı kazanabileceğinizi mi zannediyorsunuz? İkizdere kavgası, vatan kavgasıdır. İkizdere Cengiz’i de aşar, jandarmayı da aşar."   

BEDAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK

Cengiz Holding'e ait BEDAŞ'taki işçilerin direnişine de değinen Baş, "Eğer İstanbul’da evimizdeki elektrik sorunsuz bir şekilde çalışabiliyorsa bu BEDAŞ işçileri sayesindedir" dedi. BEDAŞ işçilerinin Mehmet Cengiz'e karşı direnişte olduğunu belirten Baş, Cengiz'in kendisine karşı 250 bin liralık tazminat davası açtığını hatırlattı. Baş, enflasyonun yüzde 17'leri gördüğü bir Türkiye'de işçilere yüzde 6+ yüzde 5 zam teklifinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Baş, "Yani diyorlar ki; artık sen benim için daha da ucuza çalışacaksın, koşullarını resmen daha da kötü hale getiriyorum" şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar