Eski MİT yetkilisi Cevat Öneş'ten 'siyasi cinayetler' konusunda uyarı

Eski MİT yetkilisi Cevat Öneş'ten 'siyasi cinayetler' konusunda uyarı
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' konusundaki açıklamalarını haklı bulan MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, seçim sürecine işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler kaygım var" diyerek Kılıçdaroğlu, konu hakkında "Eğer belli gruplar ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye'de yaşanmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin resen soruşturma başlattı. 

'SAVCILIK SORUŞTURMASI ÖNEMLİ AMA GECİKMİŞ BİR ADIM'

DW Türkçe'den Alican Uludağ, siyasette tartışma yaratan "suikast" iddialarını MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş'e sordu.

Savcılığın bu konuda harekete geçmesinin önemli olduğunu ancak geç kaldığını belirten Öneş, "Bugüne kadar niçin harekete geçilmemiştir? Benzer olaylar üzerinde niçin durulmamıştır? Özellikle darp eylemlerine maruz kalan siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçıları gibi olaylar üzerinde niçin önleyici tedbirler alınmamıştır sorusunu sormamız gerekiyor" dedi.

Konunun hassas olduğunu vurgulayan Öneş, Kılıçdaroğlu'nun haklı olduğunu söyledi ve "Toplumun aydınlanması ve bilinçlendirilmesi bakımından zamanında yapılmış bir uyarı olarak görüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'na yapılan linç girişimini hatırlatan Öneş, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in evinin önünde eylem yapıldığını, Gelecek Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın Ankara'da darp edildiğini, bazı gazetecilere yönelik saldırılar olduğunu da anımsattı.

Faillerin ortaya çıkmasına karşın yargılamalardan bir sonuç çıkmadığının altını çizen Öneş, "Bu olayların savsaklandığını biliyoruz. Tüm bu olayların siyasi iktidar cenahından hatta tepe yöneticileri tarafından desteklendiğini de görebiliyoruz" ifadesini kullandı.

'SEÇİM SÜRECİNDE 'PROVOKASYON BEKLEMİYORUM' DESEM DOĞRUYU SÖYLEMEM'

Sedat Peker'in de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ölüm listeleri olduğunu açıklandığına dikkat çeken Öneş, "Sedat Peker'in yurt dışından attığı Tweetlerle ortaya koyduğu bu konuyla bağlantılı bilgiler konusunda hiçbir araştırmanın yapılmaması ve bu Tweetlerdeki somut veriler bize Türkiye'de siyasi cinayet olayı ile karşılaşabileceğimiz gibi somut durumu şüpheyi ortaya çıkarıyor" değerlendirmesini yaptı.

Öneş, "Seçim sürecine gidilirken bir provokasyon bekliyor musunuz?" sorusuna ise "Beklemiyorum dersem, doğru söylemem. Çünkü böylesine bir iklimde özellikle Türkiye demokrasisini engellemek isteyenler unsurların böylesine olaylara tevessül etmeleri ihtimalini daime dikkate almak durumundayız" karşılığını verdi.

Bu konuda duyarlı olunması gerektiğini belirten Öneş, muhalefete "birlikte hareket etmeleri" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar