Eski sevgilisinin evini yakmakla suçlanan erkek serbest bırakıldı

Eski sevgilisinin evini yakmakla suçlanan erkek serbest bırakıldı
Serbest bırakılan Emre Y., isimli erkek, evini yakmakla suçlandığı kadın hakkında şikayetçi olacağını söyledi.

Ataşehir’de Alev Ş.,'nin evini yaktığı suçlamasıyla gözaltına alınan Emre Y., isimli erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ataşehir'de dün  bir evde çıkan yangında elleri koli bandı ile bağlanmış Alev Ş., yaralı olarak kurtarılmıştı. Yangının hakkında uzaklaştırma kararı olan Emre Y., isimli erkek tarafından çıkarıldığı öne sürülmüştü. Şahsın binanın panosuna, "binada yangın çıkabilir" diye yazarak gülücük işareti koyduğu belirtilmişti.

KADINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Gözaltına alınan Emre Y., hakkında suçlamaları reddetti. Alev Ş., ile bir buçuk ay önce ayrıldıklarını söyleyen Emre Y., "Bu şahsın ellerini, kollarını bağlamadım. Evini ateşe vermedim. Hakkımdaki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Neden böyle bir ifade verdiğini bilmiyorum. Şaşkınlık içerisindeyim. Bana iftirada bulunduğu için Alev Ş. isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim" diye konuştu.

ALEV Ş.'NİN POLİS İFADESİ

Hastanede polise ifade veren Alev Ş., ise Emre Y., ile tartıştıklarını ancak buradan sonrasını hatırlamadığını belirtti. Alev Ş., "Gözümü açtığımda apartmanın boşluğundaydım. Evimden dumanlar çıkıyordu ve nefes almakta güçlük çekiyordum. Bir kişi bana oksijen maskesi takarak ambulansa bindirdi. Hastaneye geldiğimde ellerimde, ağzımda ve ağız çevremde koli bantları olduğunu fark ettim. Sağlık çalışanları bantları söktü" şeklinde ifade verdi.

Alev Ş., "Ben Emre Y.'nin benim ellerimi, ayaklarımı ve ağzımı bantlayarak evimi ateşe verdiğini şu an hatırlamıyorum. Ancak evde ikimizden başka kimse yoktu. Bilincim kapanmış olabilir. Yaşananlar nedeniyle şu an hafızam gidip geliyor. İyileştikten sonra ek ifade verebilirim" dedi.

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST BIRAKILDI

Emre Y., savcılık sorgusunun ardından, "Yangın çıkarmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan adli kontrol şartı ile serbest bırakılması için mahkemeye sevk edildi. İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın adli kontrol talebini kabul ederek, şüpheli Emre Y.'nin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar