Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra SMA kampanyaları durma noktasına geldi

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra SMA kampanyaları durma noktasına geldi
Sağlık Bakanı Koca'nın 'kirli kampanya' demesinin ardından aileler çocukları için para toplamak ile uğraşırken bir taraftan da bu algıyı kırmaya çalışıyor.

SMA hastası çocuklar için ailelerin kendi çabalarıyla sosyal medya üzerinden sürdürmeye çalıştıkları bağış kampanyaları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Kirli kampanya" demesinin ardından durma noktasına geldi. SMA Tip 1 hastası olan 14 aylık Miran'ın ablası Peyruze Duman, Bakan Koca'nın açıklamalarına ilişkin "Biz canlarımız için savaşırken bir de şimdi bu algıyı kırmak için uğraşıyoruz" dedi.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Bakan Koca’nın açıklamalarından sonra ailelerin yaşadığı sorunlardan biri de aldıkları hakaret içerikli mesajlar. Bakanın açıklamalarıyla farklı bir algı yaratıldığını söyleyen aileler, her gün çok sayıda hem destek mesajı hem de hakaret içerikli mesaj aldıklarını ifade etti.

'BU ALGIYI KIRMAK İÇİN SAVAŞIYORUZ'

Bu ailelerden biri de SMA Tip 1 hastası olan 14 aylık Miran'ın ailesi. Ablası Peyruze Duman, Zolgensma tedavisi için yaklaşık 3 ay önce sosyal medya üzerinden kampanya başlattıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Sağlık Bakanı'nın yaptığı eksik ve hatalı açıklamadan dolayı kampanyamız durdu. Açıklamaların ardından bugüne kadar bağış yapan bazı kişilerde bize geri dönüş yapmaya başladı. Bazı kişiler durumu anlamak için soru soruyor ancak bazıları ise 'Ülkemizde tedavisi varmış, neden bu parayı topluyorsunuz? Tedavinin sonucu da kesin değilmiş. Amacınız ne?' şeklinde mesajlar atıyor. Biz canlarımız için savaşırken bir de şimdi bu algıyı kırmak için uğraşıyoruz. Ben bir öğretmenim ve kardeşim için bir şey yapamazsam geleceğe dair umudum kalmayacak. Miran'ın tek suçu Duman ailesinin çocuğu olması mı? Bakan veya bir milletvekilinin çocuğu olsa eminim şimdiye kadar bu tedaviyi almış bile olurdu" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar