Fahrettin Koca: O görüntüler için özür diliyorum!

Fahrettin Koca: O görüntüler için özür diliyorum!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada tepki çeken görüntüleri için açıklama yaptı.

Fahrettin Koca, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesindeki kalabalık görüntülerle ilgili özür diledi.

"Verilmeyecek hiçbir hesabımız yok" diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Özellikle 83 milyon vatandaşımızla beraber olarak mücadeleyi devam ettireceğiz ve vatandaşımızın başarısı olacak. Detaylı bilgileri yarın basın toplantısında vereceğim" dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Nöbetçi Bakan' uygulaması kapsamında bulunduğu TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖZÜR DİLEDİ

Koca, "Özellikle pandemide salgının nasıl seyrettiğini, bulaşın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Kalabalık ve kapalı ortamlarda bulaşın daha fazla olduğunu biliyoruz ve bunu bugüne kadar ifade etmeye çalıştık. Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkacağını ve böyle bir görüntü olacağını ön göremedim. Ön görmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Vatandaşlarımızdan bu görüntü için özür diliyorum" ifadelerini kullandı. 

'VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK'

Bakan Koca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 milyon doz aşının ücretsiz geldiği ancak Devlet Malzeme Ofisi tarafından 12 milyon dolar olarak fatura edildiği iddiasının sorulması üzerine, "Özellikle pandemi sürecinde merkezde durarak 83 milyon vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet etme gayreti içinde oldum. Maalesef bu dönemde vatandaşımızın zihnini bulandırmak isteyen ve siyasi arenaya çekmek isteyenler oluyor. Vatandaşımıza bu anlamda verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben bu yaklaşımı, davranışı, bu birlik ve beraberliği bozma noktasındaki yaklaşımı ahlaki bulmuyorum. Verilmeyecek hiçbir hesabımız da yok. Özellikle 83 milyon vatandaşımızla birlikte olarak mücadeleyi devam ettirmekten yanayım. Ve başarıda 83 milyon vatandaşımızın olacak. Bununla ilgili detaylı bilgiyi de vatandaşımızın zihninin bulandırmak isteyenlere cevaben yarın basın toplantısında detaylı açıklamada bulunacağım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar