Fauci'den Delta varyantı uyarısı: Aşılanmayanlar arasında yayılıyor

Fauci'den Delta varyantı uyarısı: Aşılanmayanlar arasında yayılıyor
ABD Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü Fauci, Delta vakalarının aşı yaptırmayanlar arasında yoğunlaştığını söyledi. Fauci durumu 'aşılanmayanlar arasında pandemi' olarak niteledi.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü Anthony Fauci'den artan Covid vakaları nedeniyle uyarı geldi. Aşılanmayanların arasında Delta varyantı nedeniyle vaka artışı görüldüğünü belirten Fauci, 'ABD'nin yanlış yolda ilerlediğini' söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık danışmanı da olan Fauci, CNN'e yaptığı açıklamada Delta varyantının aşılama oranlarının düşük olduğu bölgelerde vaka artışına yol açtığını vurguladı. Fauci, ABD'deki durumun 'aşılanmayanlar arasında bir pandemi' haline gelmekte olduğunu belirtti. Fauci, ABD'li yetkililerin vakaları azaltmak için aşılanmış Amerikalılar için maske tavsiyesini yeniden yürürlüğe sokmayı düşündüğünü de açıkladı.

ABD'de nüfusun yüzde 49'una tekabül edecek şekilde 162.7 milyondan fazla kişi aşılandı. Ancak nisan ayına kadar en çok aşılama yapılan yerlerden biri olan ülkede oranlar son dönemde düşmüş durumda. Özellikle güney eyaletlerinde yaşayanların aşı olmaktan kaçındığı, bazı yerlerde tek doz aşı olanların sayısının bile yüzde 50'ye ulaşmadığı belirtiliyor.

En çok vaka artışının görüldüğü yerler ise aşılama oranlarının da düşük seyrettiği Florida, Teksas ve Missouri eyaletleri.

Öne Çıkanlar