Amedspor'un 'misafir takım' tepkisine Fenerbahçe'den yanıt

Amedspor'un 'misafir takım' tepkisine Fenerbahçe'den yanıt
Kadınlar Futbol Ligi’nde Fenerbahçe ile karşılaşmasında isminin skorboarda yazılmamasına tepki gösteren Amedspor'a Fenerbahçe'den yanıt geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bu sene ilk kez düzenlediği Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi A Grubu'nda yer alan Amedspor Kadın Futbol Takımı ligin 6’ncı haftasında deplasmanda Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’yla karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyanis Tesisleri’nde oynanan maçı, ev sahibi takım 3-1 kazandı.

Maçta, rakip takım Amedspor’un logosu ve ismi skorboardda yer almadı. Ev sahibi takımın düzenlediği skorboard tablosunda Amedspor’un logosu yerine Türk Bayrağı, Amedspor’un ismi yerine ise "Misafir Takım" ibaresini kullandı.

Amedspor Kadın Futbol Takımı, bu uygulamayı sosyal medya hesaplarından duyurarak, ev sahibi takımın tutumunu kınadıklarını ve derhal bir özür beklediklerini aktardı. 

GENEL BİR UYGULAMA

Ancak Fenerbahçe'nin bu uygulamasının genel bir uygulama olduğu ve Amedspor'a özgü bir ayrımcı uygulama olmadığı ortaya çıktı. İtirazlarının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminin kendilerine açıklama yaptığını belirten Amedspor, bunu sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Amedspor Kulübü'nün açıklamasında şunlar ifade dildi: Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı ile Kadın Futbol Takımımız arasında bugün deplasmanda oynanan Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 6. Hafta maçında skorbord tabelasındaki görüntüler ile ilgili kulübümüz yetkilileri maç öncesinde hem TFF hem de Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu nezdinde girişimlerde bulunmuştur. 

İtirazımız üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi, kulübümüze özel asla farklı bir tutum içerisinde olmadıklarını, skorbord tabelasının dijital olmadığından kaynaklı kulübümüzün isim ve logosuna yer verilmediğini belirtmişlerdir. Ayrıca ilgili sahada oynadıkları diğer müsabakaların görüntülerini göstermişlerdir. 

Tarafımıza gösterilen fotoğraflarda aynı durumun diğer müsabakalarda da olduğu tespit edilmiştir. 

Konu resmi makamlar üzerinden takip edilmekte olup gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Amedspor'a iletilen maç görüntülerinde, skorboardda diğer takımın aynı şekilde "misafir takım" olarak yer aldığı görülüyor.

 

Öne Çıkanlar