Fettah Tamince’nin yeni oteline 146 milyon 500 bin TL’lik teşvik

Fettah Tamince’nin yeni oteline 146 milyon 500 bin TL’lik teşvik
Yargıtay, Tamince hakkındaki takipsizlik kararını kaldırmıştı.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK- Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, hakkında FETÖ üyeliği suçlaması bulunan Rixos Oteller’in sahibi Fettah Tamince’nin şirketine 146 milyon 500 bin TL tutarında yatırım teşvikinde bulunacak. 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Eylül 2020 dönemine ilişkin yatırım teşvik belgelerinin listesi dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğe göre, 1127 şirkete toplam 19 milyar 99 milyon 875 bin 929 liralık yatırım teşviki uygulanacak. 

GÜMRÜK VERGİSİ MUAFİYETİ VE KVD İSTİSNASI UYGULANACAK

Bu şirketler arasında Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Haliç Altın Boynuz şirketi de bulunuyor. 1122 yatak kapasiteli 5 yıldızlı yeni otel yapımı için şirkete gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası uygulanacak. Yatırım tutarı 146 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Tebliğe göre, 13’ü yeni yatırım olmak üzere teşvik kapsamında bulunan 21 turizm şirketi içerisinde en yüksek yatırım tutarı Tamince’nin şirketine sağlanıyor. 1127 şirket içerisinde Tamince’ye verilecek teşvik, tutar itibariyle 15. sırada yer alıyor. 

HALİÇPORT PROJESİNİ ALMIŞTI

Haliç Altın Boynuz Marina Turizm Gayrimenkul İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş, Fettah Tamince'nin yönetim kurulu başkanı olduğu Sembol Uluslararası Yatırım şirketine bağlı. 

Şirket, 2013 yılında Haliçport ihalesini 1.3 milyar dolar bedelle almıştı. Projenin adı daha sonra "Tersane İstanbul" olarak değiştirildi. Proje, Haliç’teki Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin bulunduğu alanı kapsıyor. Yat limanları, oteller, AVM, cami ve otopark inşa edilmesi öngörülen arazi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın imzaladığı sözleşme ile dört yılı inşaat süresi olmak üzere 45 yıllığına Tamince’ye kiraya verilmişti. Projenin 2021’de bitirileceği açıklanmıştı.

FETTAH TAMİNCE KİMDİR?

Labada ve Rixos otellerin sahibi olan Fettah Tamince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyordu. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından aralarında Fettah Tamince'nin de bulunduğu bazı kişiler hakkında "nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma ve terör örgütüne üye olma" suçlarından başlatılan soruşturma, 2018 yılında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla takipsizlikle sonuçlanmıştı. 

İtiraz üzerine Antalya 3. Sulh Ceza Mahkemesi takipsizlik kararını kaldırmış, ancak aynı mahkeme yine itiraz üzerine kendi kararını da kaldırmıştı. Adalet Bakanlığı’nın başvurusu üzerine son noktayı koyan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Tamince hakkındaki takipsizlik kararını kaldırarak, dosyayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.

Öne Çıkanlar