Futbol artık uyutmuyor!

Ne mi oldu? Beşiktaş, Kasımpaşa’yı 3-2 yendi olup biten bundan ibaret…

Ne Galatasaray’ın hiç hesapta olmayan yenilgileri, ne Fenerbahçe’nin art arda yitirdiği puanlar, ne Beşiktaş’ın vasatı dahi bulamayan futbolu, ne Trabzonspor’un 36 yıl sonra ayağına gelen şampiyonluk fırsatını tepme çabası, ne de Rizespor ile Kayserispor’un sağanak yağışın altında kümede kalmak için ortaya koyduğu mücadele… 

Futbol artık yurttaşı uyutmuyor! Kenan Evren de yok ki kümede kalması mucizelere bağlı son sıradaki Ankaragücü bir kararnameyle düşmekten kurtulsun! Geçmişte kaldı yurttaşı futbolla uyutma politikası. Galiba işin doğrusu artık yurttaş uyandı! Parayı veren yurttaş, kar – kış, yağmur – çamur tribünde bağıran - çağıran yurttaş, şifre çözücüye para ödeyen yurttaş ama paraları alıp gidenler kulüp başkanları ile adamları ve menajerler ha bir de futbola pek de katkı sağladıkları söylenemeyecek ecnebi oyuncular. Tanıklık ettiğimiz kadarıyla pandemi nedeniyle tribündeki yerlerini alamayan ‘en bi’ fanatikler bile artık futbolla yatıp, futbolla kalkmıyor. Yokluk, yoksulluk, yolsuzluk yurttaşın önceliği oldu doğal olarak. İşsizlik ve açlıkla mücadele eden yurttaşa futbol bir süredir fazlaca lüks geliyor gibi!..

Yurttaş artık yandaşı olduğu takımın teknik direktörünü, gol atamayan forvetini, basit goller yiyen kalecisini, beceri yoksunu oyuncusunu değil de yedi emekçinin yaşamını yitirdiği onlarcasının da yaralandığı patlamanın ardından yaşanan ve bu kez üç canın yitip gittiği ikinci patlamanın nasıl gerçekleştiğini tartışıyor. Bitmiyor tabii… ‘Ayasofya ibadete açılırsa neler olacak?’ sorusu da futbol tutkunlarının öncelikli gündem maddeleri arasında. ‘Çoklu Baro’ sistemini de ofsayttan ayırma yetisine sahip epey sayıda futbol tutkunu olduğu açık ve net! Geriye ne mi kaldı? Elbette, ‘bu gece masaya ne koyacağız?’ gerçeği… George’nin attığı gol kimsenin karnını doyurmuyor, Panter’in kurtardığı gol de tatlı niyetine yenemiyor! Hakeme yüklenmek de masayı donatamıyor. Geriye ne kaldı? Bizim gibi sahada oynanan maç hakkında ahkam kesmek zorunda olanlara atıp tutmak!.. Açıkçası bunca acının, sorunun, yokluğun içinde Beşiktaş şöyle oynadı, Kasımpaşa böyle oynadı yazmak en azından bu gece içimden gelmediği gibi ağrıma da gidiyor ne yalan söyleyeyim. Ne mi oldu? Beşiktaş, Kasımpaşa’yı 3-2 yendi olup biten bundan ibaret… Bu gecelik affınıza sığınmakta yarar var!    

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi