Alman diş hekimi Antalya Havaalanı'ndaki tartışmadan sonra tutuklandı

Alman diş hekimi Antalya Havaalanı'ndaki tartışmadan sonra tutuklandı
Diş hekimi Kristian B.'nin Antalya Havaalanı'nda yaşadığı tartışmayı cep telefonuyla kayda alan bir kişi savcılığa ihbarda bulundu. Bunun üzerine Kristian B. tutuklanarak cezaevine konuldu.

ARTI GERÇEK- Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen diş hekimi Kristian B. Anlalya Havaalanı'nda yaşadığı bir tartışmanın ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

ARTI TV'nin 26 Kasım'da yayınlanan haber programı Odak'ta verilen detaylara göre diş hekiminin cezaevine konulması ile sonuçlanan tartışma süreci şöyle gelişti: 

Kristian B. isimli Alman vatandaşı diş hekimi, kısa bir tatil için Türkiye'ye geldi. Kristian B., 4 Kasım'da Düsseldorf'tan kalkan bir uçakla Antalya Havalimanı'na indi burada yaşanan bir tartışma nedeniyle gözaltına alındı.

Görgü tanıkları Kristian B.'nin tartışma sırasında Türkiye ve Türkiyelilere yüksek sesle hakaret ettiğini iddia etti. Kristian B.'nin "Türkiye zaten demokratik bir ülke değil, en büyük katil başkanınız Erdoğan" diye bağırdığı, bu sırada bir yolcunun tartışmayı cep telefonu ile görüntülü olarak kaydettiği ve sonrasındaysa bu kaydı polise teslim ettiği anlaşıldı.

Kristian B. 5 Kasım'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" ,"Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" ve "Türkiye devletinin organlarını aşağılamak" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kristian B. Antalya 3 Sulh Ceza hakimliği tarafından TCK 299 (Cumhurbaşkanına hakaret) ve TCK 216 (Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek) iddialarıyla tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi'ne konuldu. Avukatının yaptığı itiraz reddedildi. Bunun üzerine bir üst mahkeme olan 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne de itirazda bulunuldu ancak bu itiraz da 12 Kasım tarihinde red cevabı ile sonuçlandı.

Kristian B.'nin yargılanacağı davanın duruşması 8 Aralık'ta 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de olayı doğruladı ve vatandaşları ile konsolosluk görevlilerinin ilgilendiğini duyurdu.

 

Öne Çıkanlar