Gelecek Partisi: Haksızlıklar ve zulüm karşısında dimdik durarak bu imtihanı vermeliyiz

Gelecek Partisi: Haksızlıklar ve zulüm karşısında dimdik durarak bu imtihanı vermeliyiz
Gelecek Partisi'nden ilk açıklamayı Parti Sözcüsü Selim Temurci yaptı.

HDP'ye yönelik sabah saatlerinde yapılan operasyona siyasi partilerden açıklama yapılmaya devam ediliyor. Gelecek Partisi 'Kobane operasyonu'na ilişkin soruşturma savcısının nikahının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gitmesini işaret ederek, "Malum ziyaret sonrası gerçekleştirilen bu gözaltılar üzerindeki şaibe ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

'RAKİPLERİMİZİ TERÖRİZE EDEREK DAHA DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE'YE ULAŞAMAYIZ'

Partinin Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Dr. Selim Temurci tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Terörün her türlüsüne karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Evet, terör hepimizin kırmızı çizgisidir. Ancak siyasi rakiplerimizi terörize ederek ve yargıyı buna alet ederek daha demokratik bir Türkiye’ye ulaşamayız.


Soruyoruz?

Kobani olaylarından 6 yıl sonra bu gözaltılar neden? Bu insanlar daha önce yargılanmadı mı?

Katil Öcalan’ın mektubundan medet umanlar, Öcalan’ın kardeşini devletin televizyonuna çıkaranların hesap vermediği bir Türkiye’de bu operasyonun haklılığına nasıl inanalım?

Soruyoruz?

HDP yerel seçimlerde Cumhur İttifakında yer alsaydı,bugün bu gözaltılar olur muydu?

Savcılık derhal bu gözaltılarla ilgili elindeki yeni bulguları kamuoyuyla paylaşmalıdır.Malum ziyaret sonrası gerçekleştirilen bu gözaltılar üzerindeki şaibe ortadan kaldırılmalıdır.

Aksi halde; bu gözaltıların anlamı, Türkiye’de gündemi değiştirmek ve siyasette kutuplaşmayı zirveye taşımak olacaktır. Siyasi rakiplerine hain ve çete diyerek, beka siyaseti üzerinden kendi koltuklarını korumaya çalışanların devri bu ülkede artık son bulmalıdır.

Millet olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz. Oyunu görüp, oyunu birlikte bozmalıyız. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, haksızlıklar ve zulüm karşısında dimdik durarak bu imtihanı vermeliyiz.

Yargının tarafsız ve bağımsız olduğu, adaletin tesis edildiği, demokratik ve özgür bir Türkiye 84 milyonun ortak hedefi olmalıdır. Siyasi rakiplerimizi terörize ederek ve yargıyı buna alet ederek daha demokratik bir Türkiye’ye ulaşamayız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar