Gergerlioğlu: Adalet Nöbeti'ndeki annelerin sesini duyun

Gergerlioğlu: Adalet Nöbeti'ndeki annelerin sesini duyun
'O yargınız ve sizin bakanlığınıza rağmen ben buradayım.'

Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Diyarbakır Barosu'nda devam eden Adalet Nöbeti'ne dikkat çeken HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Bu annelerin sesini duyun" dedi.
 
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2022 yılı bütçe ve 2020 Kesin hesap görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde yaşanan ihlalleri, hasta tutukluların durumunu ve Diyarbakır Barosu’nda Adalet Nöbeti'nde olan tutuklu yakınlarının durumunu dile getirdi.
 
Gergerlioğlu, cezaevlerinde açık görüşlerin hala yapılmadığını belirterek, "Kapalı görüşler bir buçuk saate çıkarılmasına rağmen yarım saat 45 dakika kullandırılıyor. Bakanlık çıkarılan yasayı çiğniyor. Kapalı görüşlere iki kişiden fazla alınmıyor, getirilen çocuklar ziyaretçi bekleme odasında ağlıyorlar" dedi.
 
HASTA TUTUKLULAR
 
Hasta tutukluların tabutlarda ya da ölüm döşeğinde tahliye edildiğini dile getiren Gergerlioğlu, ATK’nin hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, Aysel Tuğluk'a dair kararlarına dikkat çekerek, "Ben bir hekim olarak Aysel Tuğluk hakkında hem Kocaeli hem de ATK raporunu inceledim. İnfaz erteleme alması gerekirken alamamış. Antalya Eğitim Araştırma Ayşe Özdoğan cezaevinde kalamaz raporu olmasına rağmen tahliye edilmedi. Kafaya göre değişen bir anlayış var. Su içtiği zaman burnundan gelen bir hastadan bahsediyoruz, bu hasta 60 günden bu yana cezaevindedir. Tüm aile depresyon ilacı kullanıyor. Yusuf Özmen’de kanserde metastaz olmasına rağmen ATK başvuruyu reddetti."
 
‘SİZE RAĞMEN BURADAYIM’
 
Diyarbakır Barosu’nda eylemde olan tutuklu yakınlarının fotoğrafını gösteren Gergerlioğlu, "Adalet Nöbeti tutuyorlar. Bu annelerin sesini duyun. Siz dediniz ki; ‘yargı ele geçirilecek değil, el değmeyecek yerdr’ dediniz. Ama o yargınız ve sizin bakanlığınıza rağmen ben buradayım. Anayasa Mahkemesi’ne ‘ceza almalıdır’ savunması gönderdiniz ama AYM 15-0 bu yargıdan geri döndü. Yargının hali bu. AYM, Barış Akademisyenlerinde ihlal kararı verdi. Yargı makamları, devlet kurumları AYM’yi takmıyor. OHAL Komisyonu reddetti."(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar