Gözaltındaki 24 siyasetçi 12 gün sonra adliyeye sevk edildi

Gözaltındaki 24 siyasetçi 12 gün sonra adliyeye sevk edildi
10-11 Ekim tarihlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 24 siyasetçi ve yurttaş 12 gün sonra adliyeye sevk edildi.

Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik askeri operasyonlar sonrası Mardin ve ilçelerinde 10 ve 11 Ekim günleri evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınan 24 siyasetçi ve yurttaşın İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sona erdi. 

Bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen HDP'li Derik Belediye Eş Çaşkanı Şerif Kıran, Artuklu Belediye Meclis üyesi M. Ali Amal, Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri Hasip Özdemir ve Halil Yağın, Savur Belediye Meclis üyesi Derya Akyol, Kerboran Belediye Meclis üyesi İsmail Kaya, HDP İl Örgütü yöneticisi Hüseyin Alper, HDP yöneticisi Felemez Özgün ile Feridun Dinç, Abidin Ünay, Derya Eser, Ayten Esmes, M. Ali Aytuğ, Ahmet Demir, Şemsettin Duman, Celal Ata, Leyla Yiğit, Nazım Kök, Neda Alper, Erhan Mutlu, Yasemin Demir Kaya, Hamza Ağırman, Özgür Bulut ve Sevim Akdağ’ın savcılık ifadeleri alınmaya başladı.  

Gözaltındaki siyasetçi ve yurttaşlara sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek", "örgüt propagandası yapmak" ve kentte katıldıkları kayyım protestolar gerekçe gösterilerek "örgüt adına suç işlemek" iddiaları yöneltiliyor. (MA)

Öne Çıkanlar