Gri pasaport ile insan kaçakçılığı daha önce Almanya medyasında yer almış

Gri pasaport ile insan kaçakçılığı daha önce Almanya medyasında yer almış
Bild gazetesi, 2 Şubat 2021'de, resmi pasaportlu 58 kişinin Avusturya ve Çekya Cumhuriyeti sınırlarındaki kontrollerde çelişkili ifadeler vermeleri üzerine sınır dışı edildiklerini yazmış.

Süheyla KAPLAN 


ARTI GERÇEK - "Resmi insan kaçakçılığına" ilişkin skandallar Türkiye kamuoyunda yeni yer almaya başlarken; Almanya'nın yüksek tirajlı Bild gazetesinin "Gri pasaport (Türk pasaportu) ile yeni kaçakçı ağı" başlıklı haberi arşivlerden ortaya çıktı. 

Bild gazetesi, 2 Şubat 2021 tarihli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, resmi pasaport sahibi (hizmet pasaportu) toplam 58 kişinin bir gün arayla Avusturya ve Çekya Cumhuriyeti sınırlarında yapılan kontrollerde çelişkili ifadeler vermeleri üzerine sınır dışı edildiklerini yazmış.

Haberde, 14 Kasım 2020 tarihinde gri pasaport sahibi 38 kişinin Avusturya sınırında Almanya'ya "kültürel gezi" amacıyla otobüsle giriş yapmak istedikleri ve Almanya polisinin çelişkili ifadelerden şüphelenmesi üzerine grubun tamamının sınırdışı edildiği bilgisi yer aldı. 

Ayrıca olaydan bir gün sonra 15 Kasım tarihinde de 20 gri pasaporta sahip kişinin üç ayrı taksi ile Çekya Cumhuriyeti'ndeki kontrollerde kimliklerinin tespit edilmesinin ardından sınır dışı edildiği kaydedildi. 

Artı Gerçek'e konuşan bir hukukçu "Muhtemelen AKP ya da konu Türkiye'de ilgili resmi kurumlar tarafından bilinmekteydi. Üzerine gidilmedi. Şimdi kamuoyuna yansıyınca küçük soruşturmalar ile skandalı örtmeye çalışıyorlar" dedi. 

Öne Çıkanlar