Hakkarili Yusuf, matematikte dünya şampiyonu oldu

Hakkarili Yusuf, matematikte dünya şampiyonu oldu
Yusuf Eymen Velieceoğlu, tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya şampiyonu oldu.

Hakkari'de yaşayan ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Yusuf Eymen Velieceoğlu, 2 bin 557 öğrenci arasında, öğretmen gözetiminde yapılan, Kanada merkezli Caribou Matematik Organizasyonu'nda tüm soruları doğru yanıtlayarak, dünya şampiyonu oldu.

Orhan ve Nesrin Velieceoğlu'nun 3 çocuğundan en büyüğü olan 8 yaşındaki Yusuf Eymen Velieceoğlu, Kanada merkezli düzenlenen Caribou Matematik Organizasyonu'nda tüm sorulara doğru cevap vererek, dünya şampiyonu oldu.

Yusuf Eymen'in öğretmeni Recep Sevmiş de sınavı öğrenince öğrencisinin katılmasını istediğini anlatarak, "Bu yıl benim için özel çünkü Yusuf gibi başarılı bir öğrenci ile tanıştım. Yusuf Eymen 4 yaşında okumaya geçen bir öğrenci. Boş zamanlarda Yusuf’u okula çağırıyordum. Beraber test çözüp, okumayı geliştirdik. Satranç ve zeka oyunları oynadık. Yusuf'taki zekayı ben gördüm. 2 bin 557 öğrencinin katıldığı sınavda birinci oldu. Bunun için önce öğrencimi sonra ailesini tebrik ediyorum. Hakkari'nin gururu oldu" diye konuştu.

'ÇOK MUTLUYUM'

Dünya birincisi olan Yusuf Eymen Velieceoğlu da öğretmeni ve ailesinin desteği ile bu başarıyı yakaladığını belirterek,  "Çok mutluyum. Öğretmenimi, annemi ve babamı çok seviyorum" dedi.

 

Öne Çıkanlar