Hakkında tahliye kararı verilen Eş Başkan, sokağa çıkma yasağı başlayınca salıverilip para cezası kesildi

Hakkında tahliye kararı verilen Eş Başkan, sokağa çıkma yasağı başlayınca salıverilip para cezası kesildi
Yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir, tutuklu yargılandığı davadan tahliye olmuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir’in "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması görüldü. Batman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Demir, tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
 
Avukatları hazır bulunduğu duruşmayı, Demir'in ailesi, HDP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ile HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu takip etti. Gazeteciler, partililer, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin duruşmayı takip etmelerine izin verilmedi. 

‘HUKUK İKTİDARIN KONROLÜNDE’

Kürtçe savunma yapan Demir, alınan hukuki kararların tamamının siyasi iktidarın kontrolünde geliştiğini belirterek, yasaları işletmesi gereken mahkemelerin bir cezalandırma alanına dönüştüğünü söyledi.  
 
İddia makamı, Demir’in tutukluluk halinin devamını istedi. Demir’in avukatları ise, müvekkillerinin tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurulmasını isteyerek, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Demir’in adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmasına karar vererek, bir sonraki duruşma için 4 Haziran’a gün verdi.

Sabah saat 11.00 sularında verilen tahliye kararaına rağmen Eş Başkanı Mehmet Demir' cezxaevindem sokağa çıkma yasağının başladığı saat 21.00'den sonra salıverildi. Eş başkanı Mehmet Demir'i almak üere cevzaevi yakınlarında bekleyen Eş başkanı Mehmet Demir ve ailesine sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası kesildi.

Karara tepki gösteren Mehmet Demir, Twitter hesabından "Gasp edilen belediyelerimize atanan kayyumları meşrulaştırmak için aylarca cezaevinde tutup, tahliye kararım 11:30 da verilmesine rağmen sokağa çıkma yaşağı saatinde bırakıp ben ve aileme ceza kesmeleri tükenmişliğin emaresi değil midir?" mesajını paylaştı. 

Öne Çıkanlar