Haşdi Şabi, Mukteda Sadr'ın meclisi feshetme çağrısını reddetti

Haşdi Şabi, Mukteda Sadr'ın meclisi feshetme çağrısını reddetti
Irak'ta milis gücü Haşdi Şabi'nin lideri Falih el-Feyyad, Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr'ın, meclisin feshedilmesi ve erken seçime gidilmesi çağrısını reddettiğini açıkladı.

Al Jazeera televizyon kanalına konuşan Haşdi Şabi lideri Feyyad, Sadr'ın krizi çözmeye yönelik önerilerinin ortak bir tutuma ulaşması için tartışılabileceğini belirtti.

Feyyad, Irak meclisinin feshedilmesine yönelik taleplerin tek parti tarafından gündeme getirildiğini belirterek, "bunun kabul edilemeyecek kadar büyük bir mesele" olduğunu söyledi.

Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre; Anayasaya göre Irak'taki yönetim sisteminin konsensüse dayalı olduğunu hatırlatan Feyyad, sadece bir partinin siyasi tutumunun kabul görmeyeceğini vurguladı.

Haşdi Şabi lideri, Sadr'dan siyasi açılım yapmasını talep ettiklerini ancak kendisinin milletvekillerinin istifalarına rağmen siyasi sahnede bulunduğunu ifade etti.

Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, dün yaptığı açıklamada parlamentonun feshedilmesi ve erken seçime gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar