Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri'nden ihraç edilmiş askerlere operasyon: Çok sayıda gözaltı

Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri'nden ihraç edilmiş askerlere operasyon: Çok sayıda gözaltı
Bylock kullanıcısı oldukları ve Gülen cemaati yöneticileriyle iletişime geçtikleri iddia edilen, tamamı ihraç edilmiş 18 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Foto: Arşiv


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Fethullah Gülen cemaatiyle irtibatlı oldukları iddiasıyla TSK’da görevli 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda 7 farklı ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şimdiye kadar 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bylock kullanıcısı oldukları ve Gülen cemaati yöneticileriyle iletişime geçtikleri iddia edilen, tamamı ihraç edilmiş Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli bir albay, bir yarbay, bir binbaşı, 2 yüzbaşı, 6 üsteğmen, bir astsubay, 2 uzman jandarma, bir Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli yarbay, bir Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli albay, bir Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli tuğgeneral, bir yüzbaşı olmak üzere toplamda 18 kişiye yönelik gözaltı kararı alındı. Bu çerçevede, İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar 7 kişi gözaltına alındı. (DHA)

Öne Çıkanlar