Canan Kaftancıoğlu

Canan Kaftancıoğlu

'Hayır' Bitmedi !...

Bizim açımızdan da oy veren milyonlar açısından da bu seçim şaibelidir. Bütün veriler, Cumhuriyet tarihinin en büyük seçim sahtekarlığıyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Baştan projeksiyonu doğru tutalım. Seçimlere hile karışmıştır, şaibelidir ve sonuç hükümsüzdür. Referandum çalışmaları boyunca "o sandıktan HAYIR çıkacak" demiş ve buna sonuna kadar inanmış biri olarak gelinen noktada haklılığımızı görmüş ancak sihir(!) konusunda  David Copperfield’den daha mahir AKP güdümlü YSK’yı öngörememişim. Ufak tefek usulsüzlükler olabileceğini düşünmüş sandık başında önlemlerimizi almış olsak da bu derece organize bir yolsuzluk akıl alır gibi değil. Sandığa giren HAYIR’ı, EVET olarak çıkarmayı başaran YSK!

 İş işten geçti dercesine şimdiden 2019 planları yapmaya başlamışlara, siyasi partilerin tutumlarına dair yazacaklarımı bir sonraki yazıya bırakarak genel havaya bakacak olursak;

'Hayır' diyecek olanların kazanacağına inanması ve sahaya çıkması önemliydi. Milyonlar buna inandı ve sahaya indi. Sandığa gidip oy verdi, sandık başında güvenlik aldı. Kazanacaklarına inandılar ve kazandılar da. Bizim açımızdan da oy veren milyonlar açısından da bu seçim şaibelidir. Bütün veriler, Cumhuriyet tarihinin en büyük seçim sahtekarlığıyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bu işin burada bitmediğini, hiç kimsenin ve hiç bir gücün milyonların iradesini hiçe sayamayacağını, HAYIR'ın yeni başladığını söyleyebiliriz.

Söz konusu olan halkın onuru, vatandaşın oyuyken, sandığa giderek 'Başkanlığa Hayır' diyen vatandaşın umudu mühürsüz oy pusulaları başta olmak üzere her türlü hile hurda ile karartılmaya çalışıldı. Ancak mühürsüz seçimin şaibeli sonucu onlara yaramışsa benzemiyor pek. Hileli de olsa kazanan sözde "Evet" ise de moral üstünlüğü ve aslında kazanan "Hayır". Sonlarının başlangıcı adeta.

 Söz konusu değerlerin bu topraklarda köklü bir karşılığı olduğu, kazanılmış olanın despotik uygulamalarla elimizden alınamayacağı bu vesileyle bir kez daha test edilmiştir.

Şimdi yapmamız gereken HAYIR'da temsil edilen itiraz ve kararlılığı daha daha yukarı yükseltmektir.

Referandum sonuçları da içinde olmak üzere; AKP'nin temsil ettiği bütün değerler hükümsüzdür.

Güzel günler göreceğiz. Bu inancımızı hiç yitirmeyelim. Umutlu ve kararlıyız. Bir kez daha altını çizerek söylemek isterim ki bu sonuç hükümsüzdür! Cumhuriyetin ilerici, aydınlanmacı değerlerine inananlar ve onu her şeye rağmen savunacak olanlar kazanmıştır.

Devrimci olan HAYIR'dır.

Meşru olan HAYIR’dır

Ve HAYIR bitmedi daha yeni başlıyor..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Canan Kaftancıoğlu Arşivi