HDP’nin Diyarbakır mitingi ertelendi: Politikaları kar altında kaldı

HDP’nin Diyarbakır mitingi ertelendi: Politikaları kar altında kaldı
HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği mitinge ilişkin açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), 22 Ocak'ta Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda "HDP'yi savunuyoruz" şiarıyla düzenlemesini planladığı mitinge ilişkin Tertip Komitesi üyeleri tarafından parti binasında açıklama yapıldı. Açıklamaya komite üyelerinin yanı sıra çok sayıda milletvekili de katıldı. 

MİTİNG ERTELENDİ

Tertip Komitesi'nde yer alan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, AKP-MHP iktidarının Kürtler ve HDP'yi siyaset dışı bırakmak için çok yönlü saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti. Atasoy, "Hukuksuzca yapılan tutuklamalar, partimize yönelik katliam girişimleri, Deniz Poyraz şahsında yapılan katliam AKP-MHP'nin, Kürt siyasetine ve HDP'ye nasıl yaklaştığını gösteriyor. Ancak ne HDP ne HDP'nin geldiği gelenek ne de Kürt halkı bu kirli politikalara teslim olmadı" dedi. 

Söz konusu baskı politikalarına karşı 22 Ocak'ta miting düzenlemek istediklerini ve bu kapsamda köy köy, sokak sokak çalışma yürüttüklerini aktaran Atasoy, "Amed halkının HDP'yi nasıl sahiplendiğini bu çalışmalarda görmek bizi mutlu etti. Amed halkı politik bir halk. Tarihsel hafızası etrafında örgütlenen bir halk. AKP'nin kirli siyasetinin farkında olduğunu, HDP'yi sahipleneceğini bir kez daha bize gösterdi" diye kaydetti. 

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle mitingi ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldıklarını ifade eden Atasoy, "Amed'de kar yağışının bir hafta sürecek olması bizleri bu mitingi ileri bir tarihe ertelememize sebep olmuştur. Bir kişinin dahi hastalanması, rahatsızlanması ya da kaza yapmasını istemeyiz. Bu nedenle mitingimizi ileri bir tarihe erteledik" diye konuştu.  

'POLİTİKALARI KAR ALTINDA KALDI'

Kar yağışıyla birlikte kayyımların da sınıfta kaldığını ifade eden Atasoy, "Bir bütünen iktidar politikasının kar altında kaldığını söylemek lazım. Kayyım zihniyetinin bu halkın yararına hiç hizmet yürütemediği açığa çıkmıştır" diye kaydetti. 

Atasoy, son olarak her zaman halkla birlikte siyaset yürütmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Sokakta büyüyen ve örgütlenen bir partiyiz. Partimiz her koşulda siyaset üretmeye ve örgütlenmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

Atasoy, miting tarihinin ilerleyen süreçte belirleneceğini aktardı.  

 

Öne Çıkanlar