HDP için AP'ye çağrı: Şimdi eylemsizlik zamanı değildir

HDP için AP'ye çağrı: Şimdi eylemsizlik zamanı değildir
Avrupa Parlamentosu Sol Grup Eş Başkanı Martin Schirdewan, HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosu'ndaki sol grup olan Avrupa Birleşik Solu-İskandinav Yeşil Solu (GUE/NGL) Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosu Sol Grup Eş Başkanı Martin Schirdewan, Avrupa Parlamentosu’nu (AP) HDP’ye yönelik açıklamalarına ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kınamaya davet etti.

Schirdewan, "Bu, demokrasiye yönelik çirkin bir saldırıdır. Grubumuz, Avrupa Parlamentosundaki diğer tüm siyasi grupları HDP'li milletvekillerini savunmak için net ve siyasi bir duruş almaya çağırıyor. Bizim gibi onlar da demokratik seçilmişler olarak görevlerini yerine getirerek yapıyorlar. Başkan David Sassoli, Kürtleri desteklemeli ve Erdoğan'ın saldırgan tavrını tüm Avrupa Parlamentosu adına kınamalıdır" dedi.

‘ŞİMDİ EYLEMSİZLİK ZAMANI DEĞİLDİR’

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları’nın bugünkü Konsey toplantısında HDP’ye yönelik saldırıları gündeme alması çağrısında bulunan Schirdewan, "Türkiye’nin demokrasiye yönelik saldırısı da bu hafta yapılacak zirvede AB liderleri tarafından tartışılmalıdır. Şimdi eylemsizlik zamanı değildir. Demokrasi ne pahasına olursa olsun savunulmalıdır" ifadesinde bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar