HDP kongresi salon dışına taştı: Kürtler yok diyenler gelip görsünler

HDP kongresi salon dışına taştı: Kürtler yok diyenler gelip görsünler
HDP kongresinde salona sığmayan binlerce kişi salon bahçesinde adeta yeni bir kongre havası yarattı, Kürtlere yönelik baskı siyasetine karşı alanda olduklarının altını çizdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5’nci Olağan Büyük Kongresini "Çözüm bizde" sloganıyla Ankara Spor Salonunda gerçekleştiriyor. Türkiye’nin birçok yerinden Ankara’ya akan kitle kongrenin yapıldığı salona sığmadı. HDP tarafından salon dışına kurulan platformdan binlerce kişi HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın konuşmalarını ve verdiği mesajlarını dinledi.

Konuşmalar sırasında sık sık salon dışında da "HDP halktır, halk burada" sloganları yükseldi. Kongreyi dışarıda kurulan platform ile takip eden partililer gelme nedenlerini anlattı.

‘HDP’Yİ KAPATAMAZSINIZ’

Kongreye Mersin’den katılan Belkıs Onat, kongreye katılan binlerce insanın iktidarın baskılarını boşa çıkardığını kaydetti. Onat, "Bugün HDP’nin asla yılmayacağını ve boyun eğmeyeceğini bir kez daha gördük. Binlerce insan kongreye akın etti. Yine binlerce insan ülkenin her yerinden buraya akın ettiler. Kürtler ve HDP asla yılmayacak ve partimiz kapatılmayacak. Milyonlarca insan içerde ve biz binlerce insan da dışarıda kongremizi kutluyoruz. HDP bizim partimizdir ve kimse HDP’yi kapatamaz, susturamaz" şeklinde konuştu.  

‘DEĞERLERİMİZİN ARKASINDAYIZ, BARIŞ İSTİYORUZ’

Adana’dan kongreye katılan Barış Annesi Meclisi İnisiyatifi üyesi Beyzo Oruç, barış için kongreye katıldıklarını söyledi. Oruç, "HDP kapatılamaz. Biz değerlerimizin arkasındayız ve barış istiyoruz, savaş istemiyoruz. Önderimiz özgür olmadan biz de özgür olamayız" mesajında bulundu.

‘BARIŞI HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ’

Yine kongreye Mersin’den katılan Barış Annesi Meclisi İnisiyatifi üyesi Halime Gören de barışı haykırmak için kongreye katıldığını ifade etti. Binlerce insanın kongre alanında olmasından heyecan ve mutluluk duyduğunu belirten Gören, "Bugün çok mutluyuz. Binlerce insanız burada. Biz kazanacağız" dedi.

'KÜRTLER YOK DİYENLER BURAYA GELSİN’

Kongreye İstanbul’dan katılan Safiye Demir ise duyduğu heyecanı paylaşarak, "Kürtler yok diyorlar, Kürtler var. Gelip burada Kürtleri görsünler. Binlerce şehit verdik Kobanê’de, Şengal’de ve birçok yerde. Yine binler tutsağımız var. Barış ve özgürlük istiyoruz" diye belirtti. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar