HDP yöneticisi AKP’ye üye yapıldı: 'Hizmet götürecekler'miş

HDP yöneticisi AKP’ye üye yapıldı: 'Hizmet götürecekler'miş
HDP İlçe Eş Başkanı Mesut Nart, AKP’lilerin muhtarlardan ‘hizmet götürmek için’ üye listeleri istediklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) üye olmak için Şırnak’ın Cizre ilçesinde parti binasına giden birçok kişi haberleri olmadan AKP ve başka partilere üye yapıldıklarını öğrendi. HDP İlçe Örgütü’nün yeni yönetiminde yer alan Ahmet Benzer ve partiye üye olmak isteyen Ömer Çakır, parti üyeliğini sorguladığında AKP üyesi çıkarken, Cevher Acar ise ismini ilk defa duyduğu Milliyetçi Muhafazakar Partiye üye olduğunu öğrendi. Her 3 isim de haberleri olmadan yapılan üyeliklere dair suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

‘ADINI İLK DEFA DUYDUĞUM PARTİYE ÜYE YAPMIŞLAR’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Cevher Acar, kapatma davasına karşı HDP’ye üye olmaya gelirken ismini bilmediği bir partiye üyeliğinin çıkmasını şaşkınlıkla karşılayarak, "TC Kimlik numaramı nereden bulup beni bu partiye üye ettiklerini bilmiyorum. Buna karşı suç duyurusunda bulunacağım. Birçok kişi iradeleri dışında başka partiye üye yapılıyor. Bu nedenle halkımız üyeliklerini kontrol etmelidir" dedi.

‘KAYDIMIZ AKP’DE ÇIKTI’

Ömer Çakır da, AKP üyeliğini görünce şaşırdığını ifade ederek, "Biz partimize üyeliğimiz yapmak için geldik. Baktık ki AKP’de kaydımız çıktı. Şaşkınlık içerisine girdik. Hemen e-devlet üzerinden iptal edip HDP’ye üye oldum. Halkımız üyeliklerini kontrol edip kendi partilerine üyeliğini yapsınlar. Hepimiz partimize, HDP’ye üye olalım" dedi.

‘HİZMET KARŞILIĞINDA ÜYE İSTENDİ’

Yaşananlara ilişkin konuşan HDP İlçe Örgütü Eş Başkanı Mesut Nart ise, yönetime seçildikleri 14 Temmuz’dan bu yana pati üyeliği kampanyası yürüttüklerini belirterek, haberi olmayan onlarca kişinin AKP’ye üye yapıldığını öğrendiklerini söyledi. Nart, "AKP’lilerin hizmet karşılığında gerek köylerde gerekse ilçede ‘ailenin kanaat önderleri’ diye ifade edilen ya da köylerin muhtarları tarafından üyelik için 10-20 kişilik liste talebinde bulunduklarını, ‘listeler karşılığında hizmet yapmak istediklerini’ biliyoruz. Biz bu nedenle halkımıza HDP’ye üyeliklerini yapmalarını istiyoruz. Yine başka partilere iradeleri dışında üye yapılanlar varsa da bunu iptal edebilir" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar