'Homofobi hakkında konuşmak zorunda olanlar sadece eşcinsel oyuncular değil'

'Homofobi hakkında konuşmak zorunda olanlar sadece eşcinsel oyuncular değil'
Irkçılık ve sosyal eşitsizlikle mücadele kapsamında spor dünyasında sesini yükselten önemli figürlerden olan Megan Rapinoe bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Amerika Kadın Milli Futbol Takımı ile büyük başarılara imza atan ve şu anda OL Reign takımının formasını giyen Megan Rapinoe, ırkçılık ve sosyal eşitsizliğe dikkat çekmek için yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelmişti.

Futbolda ırkçılığa karşı mücadelede birkaç oyuncunun sesini çıkardığına inansa da bunun yalnızca siyah futbolcularla kalmaması gerektiğini düşünen Rapinoe, RMC Sport’a yaptığı açıklamada: "Irkçılık hakkında konuşmak zorunda olanlar sadece siyah futbolcular değil, homofobi hakkında konuşmak zorunda olanlar sadece eşcinsel oyuncular değil, ücret eşitsizliği hakkında konuşması gerekenler de yalnızca kadınlar değil. Bundan hepimiz sorumluyuz. Yüzleşmiş olduğumuz ayrımcılığı durdurmak için hepimiz sesimizi çıkarmalıyız.

ABD’de Serena Williams ya da LeBron James gibi belirli oyuncuların temsil ettiği değerlere baktığınızda Rashford, Griezmann, Messi ya da Ronaldo gibi isimlerin de buna dahil olması önemlidir. Çünkü onlar birer küresel rol model oldukları için insanlara kendilerini dinleteceklerdir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar