'Hürriyet, Ertuğrul Özkök ile yollarını ayırdı' iddiası

'Hürriyet, Ertuğrul Özkök ile yollarını ayırdı' iddiası
Demirören Grubu'na bağlı Hürriyet'in, 20 yılı genel yayın yönetmenliği olmak üzere toplam 35 yıldır gazetede bulunan Ertuğrul Özkök ile yollarını ayırdığı öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün gazete ile yollarının ayrıldığı iddia edildi.

20 yılı genel yayın yönetmeni olarak toplam 35 yıl çalıştığı Hürriyet ile özdeşleşen Özkök, siyasetçilerle ilişkileri ve gazetedeki icraatlarıyla, Türkiye medyasının en uzun süreyle tartışma konusu olan isimleri arasında ön sıralarda yer aldı.

Simavi ailesi ve Doğan Holding sahipliğini kapsayan dönemde 20 yıl aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazan Ertuğrul Özkök’ün gazeteden ayrıldığı konuşuluyor.

T24'ün haberine göre, resmen açıklanmayan ancak yalanlanmayan bilgilere göre Hürriyet gazetesi Özkök’le yollarını ayırdı. Ertuğrul Özkök, son olarak ekim ayında sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da açtığı sergi vesilesiyle düzenlenen gecede çekilen "halay" görüntüleriyle tartışma konusu olmuştu.

Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaparken 1986 yılında Hürriyet gazetesine geçen ve Moskova Temsilciliği’ni üstlenen, daha sonra gazetenin Ankara Temsilciliği görevine getirilen Ertuğrul Özkök, 1989 yılında gazetenin genel yayın yönetmenliğine atandı. Erol Simavi’nin 1994 yılında Hürriyet’i Aydın Doğan’a satmasından sonra da bu pozisyonunu koruyan Özkök, Aralık 2009’da genel yayın yönetmenliği görevinden alındı. Özkök, gazetenin Doğan Medya Grubu’yla birlikte Demirören Holding’e satılmasını da kapsayan 12 yıllık dönemde Hürriyet’te köşe yazısı yazıyordu.

Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten gönderilme nedenlerine ilişkin olarak öne sürülen iddialar arasında, "Diyarbakır’daki halay görüntüleri" ile "Aydın Doğan ile düzenli devam eden ilişkisi" de bulunuyor.

Öne Çıkanlar