İddia: TSK kontrolündeki El Bab ve Cerablus'a Akdeniz'den füze atıldı

İddia: TSK kontrolündeki El Bab ve Cerablus'a Akdeniz'den füze atıldı
Balistik füzelerin Rusya'nın Akdeniz'de bulunan savaş gemilerinden atıldığı ve yaşanan patlamalar a ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Suriye’de, Türkiye'nin kontrolündeki El Bab ve Cerablus bölgelerinde bulunan TSK destekli örgütlere ait mevzilerinin Akdeniz'den atılan füzelerle vurulduğu öne sürüldü.

Bazı sosyal medya hesaplarından, füzelerin Rusya'nın Akdeniz'deki savaş gemilerinden atıldığını öne süren mesajlar paylaşıldı. Atılan balistik füzelerin El Bab'ın doğusunda bulunan bir noktada petrol tankerine isabet ettiği, yaşanan patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi

Yine El Bab ve Cerablus’ta eş zamanlı patlamaların yaşandığı kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda ise patlamaların olduğu görülüyor.

Rudaw'da yer alan habre göre de Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, akşam saatlerinde balistik füzelerle hedef alındı.

Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi.

Hamran’daki saldırıda ilk belirlemelere göre 1 sivil hayatını kaybetti, 18 sivil yaralandı. Terhin'deki saldırıda ise can kaybına ilişkin henüz bilgi alınamadı. Balistik füzelerin kim tarafından atıldığı henüz tespit edilemedi.

Terhin bölgesi, 2 Şubat'ta da balistik füze saldırısına maruz kalmış, saldırıda 2 sivil ölmüş, 6 sivil de yaralanmıştı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar